Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Обжалование и оспаривание исполнительной ...

Обжалование и оспаривание исполнительной надписи Обжалование и оспаривание исполнительной надписи сотрудников нотариальных служб по национальному законодательсву.

Про Експертну комісію з виготовлення пам’ятника Т.Г. Шевченку в м. Астані (Республіка Казахстан), Міністерство культури УкраїниМІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

  • 31.05.2013  № 477
  • Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 17 червня 2013 р. за № 982/23514

    Про Експертну комісію з виготовлення пам’ятника Т. Г. Шевченку в м. Астані (Республіка Казахстан)

    Відповідно до Указу Президента України від 11 квітня 2012 року № 257( 257/2012 ) «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка», протоколу наради під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Грищенка К.І. від 29 квітня 2013 року «Щодо організації проведення заходів з відзначення 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка» НАКАЗУЮ:

    1. Затвердити Положення про Експертну комісію з виготовлення пам’ятника Т. Г. Шевченку в м. Астані (Республіка Казахстан), що додається.

    2. Відділу монументального, образотворчого та народного мистецтва управління мистецтв Департаменту формування державної політики у сфері культури, мистецтв та освіти (Крутоголов Є.М.) забезпечити державну реєстрацію цього наказу в Міністерстві юстиції України.

    3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

    4. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Міністра Кохана Т. Г.

    Міністр

    Л. М. Новохатько

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства культури України 31.05.2013  № 477

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 17 червня 2013 р. за № 982/23514

    ПОЛОЖЕННЯ про Експертну комісію з виготовлення пам’ятника Т. Г. Шевченку в м. Астані (Республіка Казахстан)

    1. Це Положення визначає порядок роботи Експертної комісії з виготовлення пам’ятника Т. Г. Шевченку в м. Астані (Республіка Казахстан) (далі — Експертна комісія).

    2. Експертна комісія є консультативно-дорадчим органом, створеним для розгляду питань, пов’язаних з фаховою оцінкою робіт щодо виготовлення пам’ятника Т. Г. Шевченку в м. Астані (Республіка Казахстан).

    Робота членів Експертної комісії здійснюється на громадських засадах.

    3. У своїй діяльності Експертна комісія керується Конституцією України( 254к/96-ВР ), Законами України «Про культуру»( 2778-17 ), «Про професійних творчих працівників та творчі спілки»( 554/97-ВР ), «Про авторське право і суміжні права»( 3792-12 ), актами Президента України та Кабінету Міністрів України, цим Положенням та іншими нормативно-правовими актами.

    4. Склад Експертної комісії затверджується наказом Міністерства культури України.

    До складу Експертної комісії входять скульптори, архітектори, мистецтвознавці — провідні фахівці (діячі) галузі (за згодою).

    5. Очолює Експертну комісію голова, що обирається членами комісії.

    6. Основними завданнями Експертної комісії є:

  • затвердження форми робочої моделі пам’ятника Т. Г. Шевченку у розмірі його спорудження;
  • визначення розміру авторської винагороди (гонорару) за виготовлення пам’ятника Т. Г. Шевченку (у межах відповідних асигнувань, а також коштів, не заборонених чинним законодавством);

  • погодження виконання робіт щодо виготовлення пам’ятника Т. Г. Шевченка;
  • надання фахових рекомендацій авторам проектів з метою їх удосконалення.
  • 7. Робота Експертної комісії здійснюється у формі виїзних засідань до майстерні, де здійснюється виготовлення пам’ятника Т. Г. Шевченка.

    8. Засідання Експертної комісії проводяться головою комісії або його заступником.

    9. Засідання Експертної комісії є правомочним, якщо на ньому присутні не менше половини її складу.

    10. Рішення Експертної комісії приймається шляхом відкритого голосування простою більшістю голосів. У разі рівного розподілу голосів голос голови є вирішальним.

    11. Рішення Експертної комісії оформлюються протоколами. Протоколи оформляються у двох примірниках, підписуються членами Експертної комісії, затверджуються головою Експертної комісії та подаються на розгляд Міністра культури України.

    Протокол веде відповідальний секретар, а у разі його відсутності — особа, уповноважена членами Експертної комісії.

    12. Організаційне забезпечення роботи Експертної комісії здійснює відповідальний секретар Експертної комісії, який бере участь у засіданнях без права голосу.

    Відповідальний секретар:

  • проводить роботу щодо підготовки засідань Експертної комісії;
  • оформляє протоколи засідань;
  • доводить рішення Експертної комісії до відома керівництва Міністерства культури України.
  • 13. Експертна комісія у своїй діяльності підзвітна Міністру культури України.
  • 14. Рішення Експертної комісії носять обов’язковий характер та у місячний строк з моменту прийняття затверджуються наказом Міністерства культури України.

    Директор Департаменту формування державної політики у сфері культури, мистецтв та освіти

    Л. П. Гомольська

    Юридичний портал Справедливість

    Экс-первый заместитель главы Администрации Президента .

    Экс-первый заместитель главы Администрации Президента А.Портнов объявлен в розыск Министерство внутренних дел объявило в розыск бывшего первого заместителя главы Администрации Президента Андрея Портнова. Об этом сообщается на сайте Министерства внутренних дел в разделе «лица, ...

    В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича

    В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича В Генеральной прокуратуре провели допрос бывшего министра юстиции Александра Лавриновича в производстве о злоупотреблении служебным положением во время расходования государственных денег в сумме ...

    До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде ...

    До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде перекрито рух транспорту Державтоінспекція інформує, що з метою попередження правопорушень та забезпечення охорони громадського порядку в місцях проведення святкових заходів у період з 18:00 31 грудня 2014 року до 06:30 ...

    Ещё материал по теме: