Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Обжалование и оспаривание исполнительной ...

Обжалование и оспаривание исполнительной надписи Обжалование и оспаривание исполнительной надписи сотрудников нотариальных служб по национальному законодательсву.

оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами, Міністерство охорони здоров'я УкраїниМІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

ЛИСТ

  • 14.08.2013  № 18-0/4929/05/25076
  • Громадській раді при МОЗ України

    Міністерство охорони здоров'я України розглянуло звернення громадської ради при Міністерстві охорони здоров'я України від 17.07.2013 р. № 07-03 щодо внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами( z1420-11 ) та повідомляє.

    Відповідно до статті 8 Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності"( 1775-14 ) суб'єкт господарювання зобов'язаний провадити певний вид господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, відповідно до встановлених для цього виду діяльності Ліцензійних умов.

    Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами( z1420-11 ) (далі — Ліцензійні умови) затверджені наказом Міністерства охорони здоров'я України від 31.10.2011 р. № 723, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 07.12.2011 р. за № 1420/20158.

    Підпунктом 3.4.6 пункту 3.4 розділу III Ліцензійних умов ( z1420-11 ) передбачено, що матеріали для покриття стін, стелі, підлоги виробничих приміщень аптечного складу (бази) повинні допускати вологе прибирання з використанням дезінфекційних засобів.

    Поверхня виробничого устаткування як ззовні, так і всередині повинна бути гладкою, виготовленою із матеріалів, стійких до дії лікарських засобів, витримувати обробку дезінфекційними розчинами.

    Згідно з підпунктом 3.4.7 пункту 3.4 розділу III Ліцензійних умов( z1420-11 ) санітарний стан приміщень та устаткування аптечного складу (бази) повинен відповідати вимогам санітарно-протиепідемічного режиму аптечних закладів. Приміщення та устаткування повинні підлягати прибиранню, дезінфекції, дератизації згідно з інструкціями, затвердженими ліцензіатом.

    Водночас, згідно з підпунктом 2.8 наказу МОЗ України від 15.05.2006 р. № 275( z0642-06 ) "Про затвердження Інструкції із санітарно-протиепідемічного режиму аптечних закладів" поверхня виробничого устаткування як зовні, так і всередині повинна бути гладкою, виготовленою з матеріалів, стійких до дії медикаментів, а в необхідних випадках і до хімічних реактивів, витримувати обробку дезінфекційними розчинами.

    Таким чином, відповідними нормативно-правовими актами процедура фарбування піддонів не передбачена.

    Одночасно повідомляємо, що суб'єкт господарювання, який провадить господарську діяльність з оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, повинен дотримуватися зазначених вище вимог Ліцензійних умов ( z1420-11 ).

    Заступник Міністра — керівник апарату

    Р. М. Богачев

    Юридичний портал Справедливість

    Экс-первый заместитель главы Администрации Президента .

    Экс-первый заместитель главы Администрации Президента А.Портнов объявлен в розыск Министерство внутренних дел объявило в розыск бывшего первого заместителя главы Администрации Президента Андрея Портнова. Об этом сообщается на сайте Министерства внутренних дел в разделе «лица, ...

    В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича

    В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича В Генеральной прокуратуре провели допрос бывшего министра юстиции Александра Лавриновича в производстве о злоупотреблении служебным положением во время расходования государственных денег в сумме ...

    До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде ...

    До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде перекрито рух транспорту Державтоінспекція інформує, що з метою попередження правопорушень та забезпечення охорони громадського порядку в місцях проведення святкових заходів у період з 18:00 31 грудня 2014 року до 06:30 ...

    Ещё материал по теме: