Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Обжалование и оспаривание исполнительной ...

Обжалование и оспаривание исполнительной надписи Обжалование и оспаривание исполнительной надписи сотрудников нотариальных служб по национальному законодательсву.

До фінансування посівної залучать комерційні банки

До фінансування посівної залучать комерційні банки

Перший віце-прем’єр-міністр доручив посилити роботу з кредитування сільгоспвиробників

Під час селекторної наради з питань проведення комплексу весняно-польових робіт перший заступник глави уряду Сергій Арбузов зазначив, що нині сільгоспвиробники отримали понад 4,7 мільярда гривень кредитних ресурсів, що на 1,3 мільярда більше проти відповідного періоду минулого року. Проте це тільки 63% потреби. «Тому на всіх рівнях необхідно посилити роботу з комерційними банками із залучення кредитів, які слід спрямувати насамперед для закупівлі матеріально-технічних ресурсів», — зазначив перший віце-прем’єр.

У зв’язку з цим він доручив міністрові фінансів Юрію Колобову, міністрові економічного розвитку і торгівлі Ігорю Прасолову, міністрові аграрної політики та продовольства Миколі Присяжнюку, головам обласних державних адміністрацій та голові Ради міністрів АР Крим посилити роботу з комерційними банками щодо залучення кредитів підприємствам АПК для закупівлі матеріально-технічних ресурсів на проведення весняно-польових робіт.

Крім цього, Сергій Арбузов доручив керівнику Мінагрополітики, а також міністру енергетики та вугільної промисловості Едуарду Ставицькому відпрацювати заходи щодо насичення ринку нафтопродуктів з метою уникнення їх штучного дефіциту або підвищення цін на пальне в період весняно-польових та збиральних робіт.

Насіння і добрив вистачає, а часу на посівну катма. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

Перший віце-прем’єр також звернув увагу на необхідність активізації співпраці сільгоспвиробників з питань форвардних закупівель зерна врожаю цього року. Виконання завдання доручено забезпечити голові Ради міністрів АР Крим, головам облдержадміністрацій та Державній продовольчій зерновій корпорації. Крім того, керівникам регіонів та Аграрному фонду доручено взяти на особистий контроль виконання сільгоспвиробниками форвардних контрактів поставок зерна Аграрному фонду. За словами Сергія Арбузова, нині вже законтрактовано за форвардними закупівлями понад 1 мільйон тонн зерна нового врожаю, що не вичерпало можливостей фонду з кредитування товаровиробників, повідомляє прес-служба першого віце-прем’єра.

У свою чергу Микола Присяжнюк поінформував, що нині сільгоспвиробники забезпечені всіма потрібними ресурсами для проведення весняно-польових робіт у стислі терміни. Так, станом на 15 квітня в Україні накопичено 105% насіння, 124% мінеральних добрив, необхідні обсяги пально-мастильних матеріалів. Щодо фінансування посівної, то держава дає можливість сільгоспвиробникам отримати дешеві ресурси шляхом укладання форвардних контрактів з Аграрним фондом та Державною продовольчо-зерновою корпорацією.

Остання, за словами міністра, нині має на рахунках понад 1,5 мільярда гривень для форвардних закупівель. «Звертаю увагу керівників регіонів, що це дає можливість сільгоспвиробникам отримати дешеві ресурси для фінансування весняно-польових робіт. Аграрний фонд та ДПЗКУ продовжать проводити форвардні закупівлі зерна», — цитує слова керівника Мінагрополітики прес-служба відомства.

Своєю чергою голови облдержадміністрацій звернулися до першого віце-прем’єр-міністра та висловили занепокоєння щодо можливого скасування пільг для сільгоспвиробників. З їхніх слів зрозуміло, що такі кроки держави можуть негативно вплинути на дрібних і середніх сільгоспвиробників. Сергій Арбузов доручив ретельно розглянути це питання.

Урядовий Кур'єр

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента .

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента А.Портнов объявлен в розыск Министерство внутренних дел объявило в розыск бывшего первого заместителя главы Администрации Президента Андрея Портнова. Об этом сообщается на сайте Министерства внутренних дел в разделе «лица, ...

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича В Генеральной прокуратуре провели допрос бывшего министра юстиции Александра Лавриновича в производстве о злоупотреблении служебным положением во время расходования государственных денег в сумме ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде перекрито рух транспорту Державтоінспекція інформує, що з метою попередження правопорушень та забезпечення охорони громадського порядку в місцях проведення святкових заходів у період з 18:00 31 грудня 2014 року до 06:30 ...

Ещё материал по теме: