Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Обжалование и оспаривание исполнительной ...

Обжалование и оспаривание исполнительной надписи Обжалование и оспаривание исполнительной надписи сотрудников нотариальных служб по национальному законодательсву.

«Увага, мотоцикліст! – 2013»: мотосезон у Запорізькій області відкрито!

«Увага, мотоцикліст! – 2013»: мотосезон у Запорізькій області відкрито!З метою привернення уваги суспільства до проблемних питань у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, весняного суботнього ранку, 20 квітня ДАІ Запорізької області провела акцію «Увага, мотоцикліст! — 2013» за участю громадськості та представників центральних та регіональних засобів масової інформації.

Мета проведення даного заходу — дотримання закону доріг усіма учасниками дорожнього руху, без винятку.

Подібна акція, що проводиться вже восьмий рік поспіль, включила в себе спільний автопробіг вулицями міста, роздачу листівок із закликами бути взаємоввічливими, що є однією з вимог ПДР.

Андрій Топчій, начальник сектору профілактичної роботи управління ДАІ області, підполковник міліції:

- Одним із видів діяльності Державтоінспекції є організація дорожнього руху. На початку створення міліцейської служби, яка контролює порядок на дорозі, в територіальних підрозділах міліції були сформовані відділи регулювання вуличного руху (на російській — ОРУД). Але тоді автомобілів і мотоциклів налічувалося не багато. З часом водіїв стало значно більше, серед яких з'явилися й ті, які не зовсім сумлінно дотримувались Правил дорожнього руху. У зв'язку з цим і з'явилася наша служба — профілактичної роботи серед населення, що спочатку іменувалася відділом агітації та пропаганди. Але зміна назви суті не змінює — ми продовжуємо агітувати учасників руху неухильно дотримуватися правил безпеки на дорогах, пропагуємо позитивні приклади такої поведінки.

Цього року ми спільно з учасниками акції відвідаємо дитячий реабілітаційний центр для дітей, позбавлених батьківського піклування, де артисти театру «Гротеск» покажуть спектакль.

Також спираємося на наших друзів — представників байк-клубу «Сільвер Стар», автоклубу «Фаетон», об'єднання «Адреналін» і «Хот Рід». Допомагає нам у цьому кафе «Оберхаузен», що став штаб-квартирою автомотолюбителів.

Наші друзі намагаються дійти словом до кожного байкера, нагадують їм просту істину — «Ти не один на дорозі», а також нагадують водіям чотириколісного транспорту про те, що навесні окрім них на дорогах з'являються мотоциклісти.

Державтоінспекція, у свою чергу, забезпечує супровід і безпеку при проведенні байкерами різних акцій, пов'язаних з пересуванням по дорогах області.

Приємно відзначити, що рік від року проведена акція стає все масштабнішою. На початку ми нараховували близько 20 осіб, які приймали участь в акції, а сьогодні їх вже близько 200. Цієї спільної акції передувало міліцейський спеціальний захід, спрямований на виявлення не зареєстрованих і не поставлених на облік мотоциклів, який мав певний результат. Так що впливаємо ми на учасників дорожнього руху не тільки словом, а й ділом.

Олександр «Коваль», власник ресторану «Блок пост», байкер:

- Наше спілкування з Державтоінспекцією — явний приклад того, що не треба конфліктувати, а треба шукати розумний компроміс. Життя — штука складна, і в рамки правил, законів і постанов не завжди вона вписується на всі 100%. Ми розуміємо працівників ДАІ — їм наказано державою стежити за виконанням громадянами норм і правил. Але ми, в свою чергу, не створюючи загрози для здоров'я і життя нашого, а головне, оточуючих, сірі будні нашого життя злегка приперчуємо. Адреналін у крові приносить відчуття щастя. Кому від цього погано?

Сергій Асовський, керівник театру «Гротеск» — «Дядя Стьопа Світлофор»:

- Як творчий колектив, ми заявили про себе 8 років тому. Дебютували ми, до слова сказати, у вашому місті, отримали хороші відгуки преси. І з легкої руки керівництва ДАІ Запорізької області розпочалася наша пропагандистська діяльність з роз'яснення дітям у веселій, ігровій формі азів Правил дорожнього руху.

Ми побували практично у всіх містах країни, у багатьох ні один раз. Маємо листи подяки, журнал «Зустрічна смуга» друкував про нас двічі. Нас узяв під своє крило Всеукраїнський комітет сприяння органам внутрішніх справ України — ним керує генерал Гладуш, який очолював свого часу Міністерство внутрішніх справ. Ми долучилися до юірівського руху, і мене включили до складу журі огляду-конкурсу загонів ЮІР Криму. А минулого року мені вручили медаль «За особисті заслуги». Так була оцінена робота з профілактики дитячого дорожнього травматизму — нами зіграно більше 2000 вистав, на яких побувало майже 25 тисяч дітей. Та найвищою нагородою став благодійний лист після нашої роботи в Криму, в якому було наголошено, що число ДТП за участю дітей після проведеної нами роботи в школах Сімферополя зменшилися на 55, 6%.

фото на згадку:

Китаєва Алла Володимирівна, вихователь комунального закладу «Запорізький обласний центр соціально-психологічної реабілітації для дітей»:

- У навчальній програмі нашого навчального закладу є курс охорони життєдіяльності, в рамках якого ми нагадуємо дітям про правила поведінки на вулиці. Нещодавно пройшов тиждень безпеки дорожнього руху, в ході якої ми на практиці закріпили отримані знання. Діти в нашому закладі перебувають протягом дев'яти місяців, під час яких ми намагаємося відігріти їх серця, даємо зрозуміти їм про те, що вони не одні в цьому світі. У нас працює психолог, логопед, а так само лікарі інших направлень. Діти до нас потрапляють з неблагополучних сімей, де вони залишилися по різним причинам без батьків. Ми зайняті реабілітацією емоційного настрою дитини, позбавленої самого головного — батьківської любові. У всіх начебто і однакова біографія, але біда у кожного своя. Наше завдання — наповнити життя дитини позитивом, вирвавши його з кола самотності.

З цією метою у нас проходять різні, кажучи офіційною мовою, заходи, але сьогоднішній приїзд байкерів, артистів театру «Гротеск» та працівників Державтоінспекції запам'ятаються вихованцям нашого закладу надовго. Діти у нас проблемні, тому увага до них з боку професійних мотоциклістів, артистів і співробітників міліції допоможе їм у психологічній реабілітації.

Повага до правил взаємодії в суспільстві починається з поважного ставлення до Правил дорожнього руху. І тому приклад — сьогоднішній візит наших гостей. Величезна подяка всім організаторам проведеного заходу!

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента .

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента А.Портнов объявлен в розыск Министерство внутренних дел объявило в розыск бывшего первого заместителя главы Администрации Президента Андрея Портнова. Об этом сообщается на сайте Министерства внутренних дел в разделе «лица, ...

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича В Генеральной прокуратуре провели допрос бывшего министра юстиции Александра Лавриновича в производстве о злоупотреблении служебным положением во время расходования государственных денег в сумме ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде перекрито рух транспорту Державтоінспекція інформує, що з метою попередження правопорушень та забезпечення охорони громадського порядку в місцях проведення святкових заходів у період з 18:00 31 грудня 2014 року до 06:30 ...

Ещё материал по теме: