Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Обжалование и оспаривание исполнительной ...

Обжалование и оспаривание исполнительной надписи Обжалование и оспаривание исполнительной надписи сотрудников нотариальных служб по национальному законодательсву.

Віктор РУСИН: «У своїй роботі маємо підтримку населення»

Віктор РУСИН: «У своїй роботі маємо підтримку населення»Начальник УМВС у Вінницькій області Віктор РУСИН

На Вінниччині рівень злочинності значно менший, ніж у середньому по Україні. За підсумками першого кварталу цього року вінницька міліція посіла друге місце серед областей. Про нові підходи в роботі міліції розмовляємо з начальником УМВС в області Віктором РУСИНОМ.

Вікторе Павловичу, ви надаєте великого значення співпраці міліції з населенням. Наприклад, минулої зими у період великого снігу дільничні інспектори прочищали доріжки до будинків одиноких престарілих людей, допомагали доставляти в село хліб, доправляти в лікарню хворого тощо. Як це позначається на зворотному зв’язку та довірі людей до міліції?

— Головним критерієм оцінки нашої роботи є рівень безпеки та довіра громадян. Як звичайно, найближчий для населення міліціонер — дільничний інспектор. Він повинен добре знати життя на дільниці, підтримувати тісний зв’язок з населенням і працювати так, щоб люди могли на нього покластися. Зауважимо, що без докорінної зміни ставлення громадян до право?охоронців неможливо здійснити якісні зміни в боротьбі зі злочинністю. Активна підтримка суспільства нам вкрай потрібна. У свою чергу, кожен працівник міліції своїм реагуванням на звернення громадян формує повагу людей до міліції загалом.

За перший квартал нинішнього року в області до міліції надійшло на 22% більше заяв і повідомлень, ніж було за аналогічний період минулого року. Це свідчить про те, що зросло довір’я людей до міліції. Ми реєструємо будь-які звернення, за якими проводиться перевірка та приймаються відповідні рішення. Реагуємо оперативно і професійно. Активізували організаційну роботу. Зокрема, у всіх районах провели семінари-наради з головами райдержадміністрацій, головами районних і сільських рад, дільничними інспекторами. Підвищили роботу адміністративної служби, дільничних інспекторів, ДАІ. Ці та інші заходи дали результат. Якщо по країні за перший квартал цього року рівень злочинності на 10 тисяч населення в середньому становить 52,6%, то по області — 33%. Безперечно, зрушення вдалося досягти завдяки спільним діям усіх право?охоронних органів. Також хочу подякувати громадським організаціям та громадянам, які своєчасними зверненнями сприяли швидкому розкриттю правопорушень та затриманню зловмисників.

— Яких злочинів на території області скоюється найбільше?

— Серед зареєстрованих правопорушень 80% становлять майнові злочини. Досить поширене шахрайство. Так, притягуються до кримінальної відповідальності члени злочинного угруповання, які в місті Вінниці та на території області займалися шахрайством та легалізацією нерухомості, пов’язаними з незаконним заволодінням будинків громадян, шляхом вимагання та насильного позбавлення волі їх власників.

У місті Козятині нами затримано організовану злочинну групу, яка складалася з жителів Донецької, Черкаської областей та міста Харкова. Вони скоїли низку резонансних злочинів: убивство у Львівській області, розбійні напади, грабежі та крадіжки — в семи областях. Усіх учасників групи арештовано.

В області за всіма скоєними з початку року умисними очевидними вбивствами та тяжкими тілесними ушкодженнями особи, що їх вчинили, встановлені. Не розкрито лише «вбивство» дівчини, яка тікає з дому: якщо особи до 18 років (неповнолітні) покидають свій дім і протягом доби їхнє місцезнаходження не встановлено, то у такому разі тепер порушується кримінальне провадження як убивство. Ми її знаходимо, повертаємо додому, але, на жаль, батьки не можуть їй дати ради. Це вже вчетверте шукаємо цю особу легкої поведінки. Принагідно зауважимо, що з початку року вінницькі міліціонери знайшли 30 безвісти зниклих людей. Велику роботу також проведено з іншого напрямку: розшукали 70 осіб, які переховувалися від слідства та суду.

За звітний період нами розслідувано та направлено до суду понад півтори тисячі кримінальних проваджень. Викрито 283 кримінальних правопорушення, пов’язані з незаконним обігом наркотичних засобів. Ліквідовано 33 наркопритони та нарколабораторію. Завдяки профілактичним заходам зменшено кількість тяжких та особливо тяжких злочинів.

— Сьогодні великого значення надається боротьбі з економічними злочинами. Які тут результати?

— Викрили 16 фактів хабарництва, 127 — розкрадання і нецільового використання бюджетних коштів та 59 правопорушень у сфері земельних відносин. За всіма відкрито кримінальне провадження. Наприклад, службові особи одного з державних навчальних закладів привласнили 500 тисяч гривень бюджетних коштів.

Тож результати є. Поряд з цим під час колегії за підсумками першого кварталу я звернув увагу передусім керівників райвідділів на те, що вони недостатньо працюють щодо викриття адміністративної корупції, хабарництва. Якщо не справляться з роботою, буде прийнято рішення про їхню відповідність займаним посадам.

Ми значно підвищили рівень відповідальності. Налагоджуємо тісну взаємодію з органами місцевого самоврядування для того, аби спільно розв’язувати проблеми громади. Сьогодні міліція очищає свої лави від тих, хто скомпрометував себе. Цього року обласним відділом внутрішньої безпеки затримано дев’ять хабарників у погонах. За цими фактами розпочаті кримінальні провадження, які передані у прокуратуру для подальшого розслідування. Всі правопорушники звільнені з органів внутрішніх справ за дискредитацію. Їхні безпосередні керівники притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

Ми робимо все для того, щоб жителям області жилося комфортно.

Олег ЧЕБАН, «Урядовий кур’єр»

ДОСЬЄ «УК»

Урядовий Кур'єр

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента .

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента А.Портнов объявлен в розыск Министерство внутренних дел объявило в розыск бывшего первого заместителя главы Администрации Президента Андрея Портнова. Об этом сообщается на сайте Министерства внутренних дел в разделе «лица, ...

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича В Генеральной прокуратуре провели допрос бывшего министра юстиции Александра Лавриновича в производстве о злоупотреблении служебным положением во время расходования государственных денег в сумме ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде перекрито рух транспорту Державтоінспекція інформує, що з метою попередження правопорушень та забезпечення охорони громадського порядку в місцях проведення святкових заходів у період з 18:00 31 грудня 2014 року до 06:30 ...

Ещё материал по теме: