Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Обжалование и оспаривание исполнительной ...

Обжалование и оспаривание исполнительной надписи Обжалование и оспаривание исполнительной надписи сотрудников нотариальных служб по национальному законодательсву.

Єгипет: 16 загиблих, 200 поранених

Єгипет: 16 загиблих, 200 пораненихЗа даними міністерства охорони здоров'я Єгипту, під час нічних сутичок у столиці Каїрі загинуло 16 людей, ще 200 зазнали поранень на проурядовому мітингу, який проходив поблизу місцевого університету, передає Бі-бі-сі.

За свідченням очевидця події, слова якого передає агенція France-Presse, на них напали невідомі озброєні чоловіки.

Впродовж ночі в Каїрі пройшли дві багатотисячні демонстрації — прихильників та противників президента країни Мохаммеда Мурсі. Протести відбулися також в Александрії.

Раніше президент Мурсі у телезверненні заявив, що не пристане на ультиматум, який висунуло військове командування країни. Пан Мурсі заявив, що він законний президент країни, обраний на демократичних виборах, і що він не піддастся диктату військових.

Він також додав, що готовий «віддати своє життя», щоб захистити конституційний лад в Єгипті, і закликав людей поводитися мирно.

Ультиматум військових, термін якого вибігає о 16.30 за місцевим часом у середу, полягає у тому, аби до цього часу президент та опозиція порозумілися. Якщо ж криза не буде врегульована, конституція країни буде призупинена, парламент розпущений і призначені нові президентські вибори.

Про це йдеться у антикризовому плані єгипетських військових, зміст якого ВВС повідомили неназвані військові джерела.

Кореспондент ВВС на Близькому Сході Кевін Коннолі каже, що після категоричної заяви президента Мурсі важко спрогнозувати, як розгортатимуться подальші події в Єгипті. За його словами, противники президента уже святкують перемогу, так наче президент вже залишив свою посаду, натомість прихильники Мурсі та й він сам не готові змиритися із поразкою.

Мурсі не здається, але слабшає

Джерела ВВС серед військових кажуть, що позиція президента Мурсі «слабшає» щохвилини, а також припускають, що згідно з планом військових, після усунення з посади його обов'язки може виконувати рада утворена із цивільних представників різних партій та технократів.

Становище президента Мурсі погіршилося після того, як у понеділок шість міністрів його уряду, включно з міністром закордонних справ, подали у відставку, а у вівторок свої посади залишили речник президента та інші члени його офісу.

Заворушення в Єгипті почалися у неділю після того, як опозиційний рух «Тамарод» («Повстання») закликав своїх прихильників вийти на вулиці, вимагаючи відставки президента у його першу річницю на посаді.

Мохаммед Мурсі став першим ісламістським президентом Єгипту 30 червня 2012 року, здобувши перемогу на перших демократичних виборах після повалення Хосні Мубарака у 2011 році.

Урядовий Кур'єр

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента .

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента А.Портнов объявлен в розыск Министерство внутренних дел объявило в розыск бывшего первого заместителя главы Администрации Президента Андрея Портнова. Об этом сообщается на сайте Министерства внутренних дел в разделе «лица, ...

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича В Генеральной прокуратуре провели допрос бывшего министра юстиции Александра Лавриновича в производстве о злоупотреблении служебным положением во время расходования государственных денег в сумме ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде перекрито рух транспорту Державтоінспекція інформує, що з метою попередження правопорушень та забезпечення охорони громадського порядку в місцях проведення святкових заходів у період з 18:00 31 грудня 2014 року до 06:30 ...

Ещё материал по теме: