Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Обжалование и оспаривание исполнительной ...

Обжалование и оспаривание исполнительной надписи Обжалование и оспаривание исполнительной надписи сотрудников нотариальных служб по национальному законодательсву.

Крапку в сусідських сварках має поставити місцева влада, Редакції виданьКрапку в сусідських сварках має поставити місцева владаЯ проживаю в невеликому селищі Харківської області. Мій сусід, не маючи жодного дозволу, використовує землю, що йому не належить. Мало того, робить це безпосередньо біля ґрунтової дороги, яка веде до мого будинку, тож проїзд став вужчим, ніж мав би бути (на знімку). Я заледве проїжджаю на автомобілі до своєї хати. Скажіть, будь ласка, яка за нормативами повинна бути ширина дороги? Та як мені дати раду цій ситуації?

Віктор М.

Відповідає юрист Ярослав ГРУЩИНСЬКИЙ:

- Відповідно до Державних будівельних норм 360-92** "Планування і забудова міських і сільських поселень"( v0044481-92 ) ширина такого роду проїзду в селищі має становити щонайменше 3,5 метра.

Найперше, що потрібно зробити, щоб вгамувати сусіда-порушника, це звернутися до селищної ради, адже згідно зі статтею 158 Земельного кодексу України( 2768-14 ) органи місцевої влади наділені повноваженнями щодо вирішення земельних спорів.

Для цього необхідно написати та подати заяву. Для її розгляду встановлено чіткий строк — один тиждень. Спір розглядається за участю зацікавлених сторін, отже вас та вашого сусіда повинні завчасно повідомити про час і місце розгляду. Якщо ваш сусід не з'явиться, перший раз розгляд буде перенесено. Якщо це повториться вдруге, спір слухатиметься за його відсутності.

Ви як учасник спору матимете певні права, визначенні статтею 160 Земельного кодексу України( 2768-14 ). Наприклад, подавати усні та письмові пояснення, заперечувати проти доказів іншої сторони.

Після ухвалення рішення його письмовий текст передається сторонам. Зробити це селищна рада має протягом не більш як трьох днів.

Якщо втручання селищної ради не спонукає вашого сусіда до припинення порушення закону, ви можете звернутися з письмовою заявою до Державної інспекції сільського господарства, що має повноваження в сфері контролю за належним використанням земель. Якщо і це не дасть результату — завертайтеся до прокуратури.

Юридичний портал Справедливість

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента .

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента А.Портнов объявлен в розыск Министерство внутренних дел объявило в розыск бывшего первого заместителя главы Администрации Президента Андрея Портнова. Об этом сообщается на сайте Министерства внутренних дел в разделе «лица, ...

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича В Генеральной прокуратуре провели допрос бывшего министра юстиции Александра Лавриновича в производстве о злоупотреблении служебным положением во время расходования государственных денег в сумме ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде перекрито рух транспорту Державтоінспекція інформує, що з метою попередження правопорушень та забезпечення охорони громадського порядку в місцях проведення святкових заходів у період з 18:00 31 грудня 2014 року до 06:30 ...

Ещё материал по теме: