Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Обжалование и оспаривание исполнительной ...

Обжалование и оспаривание исполнительной надписи Обжалование и оспаривание исполнительной надписи сотрудников нотариальных служб по национальному законодательсву.

Чи можна педагогу під час атестації підтвердити кваліфікаційну категорію?

Чи можна педагогу під час атестації підтвердити кваліфікаційну категорію?Спеціальність за дипломом — «Хімічна технологія твердого палива»; здобув кваліфікацію «інженер-хімік-технолог».

З того самого року й донині безперервно працюю на посаді викладача спецдисциплін у коледжі. У цьому році атестуюсь з навчальної дисципліни «Комп’ютерна обробка екологічної інформації», яку викладаю протягом 8 років. За результатами попередньої атестації 2008-го, з цієї дисципліни мені підтверджено кваліфікаційну категорію «викладач вищої категорії» і встановлено педагогічне звання «старший викладач».

З 1999 року по 2004-й викладав у коледжі дисципліни, пов’язані із застосуванням комп’ютерної техніки в економічних науках, а з 2004 року — в екології. У 2008-му та 2012-му пройшов курси підвищення кваліфікації в Інституті післядипломної освіти з дисципліни «Комп’ютерна обробка екологічної інформації» та «Загальний курс користувача персонального комп’ютера» (друга дисципліна, яку я викладаю).

Маю запитання: чи можна під час проведення чергової атестації у цьому році підтвердити встановлені мені кваліфікаційну категорію «викладач вищої категорії», педагогічне звання «старший викладач» та «відповідає займаній посаді»?

І. ДИДИШИН, селище Розділ Львівської області

Андрій МАРЧЕНКО, заступник директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН:

— Відповідно до частини 4 статті 48 Закону «Про вищу освіту», педагогічні працівники кожні п’ять років проходять атестацію. За результатами атестації визначають відповідність працівників займаній посаді, присвоюють категорії, педагогічні звання.

Рішення про відповідність працівника займаній посаді, раніше присвоєним кваліфікаційним категоріям, педагогічному званню, присвоєння кваліфікаційних категорій, педагогічних звань ухвалюють атестаційні комісії відповідного рівня.

Критерій для присвоєння кваліфікаційних категорій — відповідність працівника вимогам, встановленим пунктами 4.3—4.6 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки 06.10.2010 року № 930 (далі — Типове положення). Умови та порядок присвоєння педагогічного звання «старший викладач» визначено пунктом 5.3 Типового положення.

Урядовий Кур'єр

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента .

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента А.Портнов объявлен в розыск Министерство внутренних дел объявило в розыск бывшего первого заместителя главы Администрации Президента Андрея Портнова. Об этом сообщается на сайте Министерства внутренних дел в разделе «лица, ...

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича В Генеральной прокуратуре провели допрос бывшего министра юстиции Александра Лавриновича в производстве о злоупотреблении служебным положением во время расходования государственных денег в сумме ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде перекрито рух транспорту Державтоінспекція інформує, що з метою попередження правопорушень та забезпечення охорони громадського порядку в місцях проведення святкових заходів у період з 18:00 31 грудня 2014 року до 06:30 ...

Ещё материал по теме: