Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Обжалование и оспаривание исполнительной ...

Обжалование и оспаривание исполнительной надписи Обжалование и оспаривание исполнительной надписи сотрудников нотариальных служб по национальному законодательсву.

Чому не зарахували весь лікарський стаж у подвійному розмірі?

Чому не зарахували весь лікарський стаж у подвійному розмірі?З 1994-го працювала на посаді дільничного лікаря-психіатра Спеціалізованої медико-санітарної частини № 7 міста Павлограда. У 2002-му була переведена на посаду лікаря-психіатра психоневрологічного кабінету поліклініки, де працюю донині.

У Пенсійному фонді Павлограда при розрахунку стажу в подвійному розмірі зарахували лише час з 2002-го по 2013 рік. А період роботи лікарем-психіатром з 1992-го по 2002-й зараховувати у подвійному розмірі відмовилися.

Чи маю право на зарахування стажу за період 1992—2002 років у подвійному розмірі?

В. БІЛОВОЛ, м. Павлоград Дніпропетровської області

Владислав МАШКІН, директор департаменту пенсійного забезпечення ПФ:

— Відповідно до пункту «є» статті 55 Закону «Про пенсійне забезпечення» (далі — закон) право на пенсію за вислугу років мають працівники освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення за наявності спеціального стажу роботи від 25 років за переліком, що затверджує Кабінет Міністрів, незалежно від віку.

Перелік закладів і установ освіти, охорони здоров’я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, затверджено постановою Кабінету Міністрів від 04.11.1993 року № 909 (зі змінами).

Статтею 60 закону передбачено, що роботу у психіатричних закладах охорони здоров’я зараховують до стажу роботи у подвійному розмірі.

Відповідно до статті 1 Закону «Про психіатричну допомогу», психіатричний заклад — це психоневрологічний, наркологічний чи інший спеціалізований заклад, центр, відділення тощо всіх форм власності, діяльність яких пов’язана з наданням психіатричної допомоги.

Згідно з трудовою книжкою, копія якої додана до звернення, ви у період з 1992 року по 2002 рік працювали на посаді лікаря-психіатра Павлоградської центральної районної лікарні та Спеціалізованої медико-санітарної частини № 7.

Оскільки у вашій трудовій книжці не зазначено, що ви працювали в психіатричному закладі охорони здоров’я, вказаний вище період під час призначення пенсії за вислугу років до спеціального стажу буде зараховано в календарному обчисленні.

Додатково повідомляю, що за попереднім підрахунком, згідно з трудовою книжкою, ваш спеціальний стаж, що дає право на призначення пенсії за вислугу років, становить 33 роки 1 місяць 11 днів, у тому числі період роботи в психоневрологічному кабінеті поліклініки, обчислений з урахуванням статті 60 закону.

Згідно зі статтею 7 закону, пенсії за вислугу років призначають при залишенні роботи, яка дає право на цю пенсію.

Урядовий Кур'єр

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента .

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента А.Портнов объявлен в розыск Министерство внутренних дел объявило в розыск бывшего первого заместителя главы Администрации Президента Андрея Портнова. Об этом сообщается на сайте Министерства внутренних дел в разделе «лица, ...

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича В Генеральной прокуратуре провели допрос бывшего министра юстиции Александра Лавриновича в производстве о злоупотреблении служебным положением во время расходования государственных денег в сумме ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде перекрито рух транспорту Державтоінспекція інформує, що з метою попередження правопорушень та забезпечення охорони громадського порядку в місцях проведення святкових заходів у період з 18:00 31 грудня 2014 року до 06:30 ...

Ещё материал по теме: