Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Обжалование и оспаривание исполнительной ...

Обжалование и оспаривание исполнительной надписи Обжалование и оспаривание исполнительной надписи сотрудников нотариальных служб по национальному законодательсву.

«Барвиста Україна» розквітла у столиці

«Барвиста Україна» розквітла у столиці

Загальнодержавна виставкова акція продемонструвала: чим багаті, тим і раді

Микола ПЕТРУШЕНКО, Володимир ЗАЇКА (фото), «Урядовий кур’єр»

Відкриття цього дійства чути було далеко за межами НК «Експоцентр України». Адже на виставку запросили й фольклорні колективи. А вже на вході чого тільки не пропонували відвідувачам! І все-таки досвідчений господар, як і належить, одразу не кидався на перший-ліпший товар. Кожен придивлявся, примірявся, прицінювався. Бо ж «Барвиста Україна» вирізняється з-поміж інших традиційних виставок багатоплановістю. Це загальнодержавна виставкова акція, в рамках якої проходять конкурс «Кращий вітчизняний товар 2013 року», фестиваль «Мистецькі барви» й етнографічна експозиція «Містечко майстрів». І хоч як звабливо було заблукати (не перебільшую!) в медових рядах, — там не лише торгували солодкою продукцією, а й наливали на пробу медовуху, — все-таки притягували комплексні експозиції, де області демонструють свої досягнення.

Яка ж виставка без вишиванки?

Скажімо, як обминути доробок Дніпропетровщини, якщо в гості особисто запрошував голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков.

— Наша область, — сказав він , — лідер вітчизняного виробництва, має величезні можливості. Успіх творять люди, і ми прагнемо, щоб вони могли себе реалізувати.

Щедрий урожай радує всіх

Слово, як і годиться, керівник підкріплює ділом. Дніпропетровщина посідає друге місце в державі за обсягами експорту. А це відчуває вся держава, оскільки 20 % промислового виробництва припадає саме на цю область. Важливо й інше: тут уміло дбають про інвестиційну привабливість регіону. Тому торік і цього року відкривають підприємства, характеристика яких розпочинається словами «перший в Україні». А коли є виробництво, область має прибутки, успішно реформує освіту, медицину.

А вже в іншому павільйоні увагу привертає елегантна експозиція столичного ЗАТ «Фанплит». Підприємству виповнюється 105 років. Половину його історії написано за участі заслуженого працівника промисловості голови правління — генерального директора Палладія Горбатюка. Це він у найскрутніші часи розвалу не лише зберіг, а й підняв фанерний завод до рівня кращих у Європі. Нині 30 % продукції експортується. На жаль, в Україні попит на вітчизняні вироби не зростає, констатує Палладій Миколайович, навіть Київ замість свого купує чуже — мабуть, комусь вигідно…

Керівник Дніпропетровської області ділиться досвідом

Це ж саме констатують представники установленого колись державного науково-виробничого підприємства «Електронмаш». Хоч як важко, а тут працюють. На виставці демонструють, зокрема, інтелектуальну паралельну робочу станцію на багатоядерних і графічних процесорах для розв’язання науково-технічних завдань. Продуктивність праці вона підвищує в стократ.

Звичайно, не всі цікавляться наукою і технікою. Тож на виставці демонструються сільгоспвироби, продукція харчової і легкої промисловості. А от господиня ферми «Золота коза» (а в неї 400 тварин!) сама пропонує свою продукцію. Хто пробує, обов’язково купує — навіть черга виникла. Адже козине молоко і продукти з нього засвоюються краще коров’ячого.

Рівненський край має чим радувати красунь

Виставка вирує. Хто сам не знаходить собі партнера, звертає увагу на представництво Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати. Якщо в «Золотій козі» ріжуть і важать сир, то тут наводять мости між регіонами.

Виставка не лише захоплює, а й будить думку, змушує порівнювати, викликає спогади. В очі впадає те, що не всі області представлені однаково. Є павільйони багатші, є бідніші. Скажімо, значно програють стенди Тернопільської області. Мабуть, не випадково. Провідні підприємства, зокрема обласного центру, практично не працюють. Небагато успіхів і в аграрному секторі. Тому мимоволі пригадуєш агрофірму з Борщівського району, якою керував Герой Соціалістичної Праці Адам Щепановський. Тридцять років тому вона гриміла на весь Радянський Союз. Крім головного виробництва, там займались підсобними промислами — їх було 17. Економіка процвітала. Всі селяни мали роботу вдома і не їхали за кордон батракувати. Куди все те поділось?

Сонячний Крим запрошує гостей

Урядовий Кур'єр

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента .

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента А.Портнов объявлен в розыск Министерство внутренних дел объявило в розыск бывшего первого заместителя главы Администрации Президента Андрея Портнова. Об этом сообщается на сайте Министерства внутренних дел в разделе «лица, ...

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича В Генеральной прокуратуре провели допрос бывшего министра юстиции Александра Лавриновича в производстве о злоупотреблении служебным положением во время расходования государственных денег в сумме ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде перекрито рух транспорту Державтоінспекція інформує, що з метою попередження правопорушень та забезпечення охорони громадського порядку в місцях проведення святкових заходів у період з 18:00 31 грудня 2014 року до 06:30 ...

Ещё материал по теме: