Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Обжалование и оспаривание исполнительной ...

Обжалование и оспаривание исполнительной надписи Обжалование и оспаривание исполнительной надписи сотрудников нотариальных служб по национальному законодательсву.

Про затвердження Положення про Експертну раду з відбору україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек, Міністерство культури УкраїниМІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

  • 31.07.2013  № 707
  • Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16 серпня 2013 р. за № 1422/23954

    Про затвердження Положення про Експертну раду з відбору україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек

    У межах повноважень, визначених підпунктом 19 пункту 4 Положення про Міністерство культури України( 388/2011 ), затвердженого Указом Президента України від 06 квітня 2011 року № 388, з метою забезпечення централізованого поповнення фондів публічних бібліотек НАКАЗУЮ:

    1. Затвердити Положення про Експертну раду з відбору україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек, що додається.

    2. Відділу аналізу та прогнозування діяльності бібліотек управління стратегічного планування культурного розвитку та регіональної політики у сфері культури Департаменту формування державної політики у сфері культури, мистецтв та освіти (Нікіфоренко Л. С.) забезпечити надання на державну реєстрацію цього наказу до Міністерства юстиції України.

    3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

    4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра В. С. Балюрка.

    Перший заступник Міністра

    Т. Г. Кохан

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства культури України 31.07.2013  № 707

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16 серпня 2013 р. за № 1422/23954

    ПОЛОЖЕННЯ про Експертну раду з відбору україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек

    1. Експертна рада з відбору україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек (далі — Експертна рада) є консультативним дорадчим колегіальним органом Мінкультури України, який утворюється для забезпечення тематичної та змістовної оцінки україномовних книг, які включаються до переліку україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек у рамках реалізації бюджетної програми 1801170 «Здійснення концертно-мистецьких та культурологічних загальнодержавних заходів, заходів з вшанування пам'яті, заходів з виявлення та підтримки творчо обдарованих дітей та молоді, заходів, пов'язаних із забезпеченням свободи совісті та релігії, державна підтримка регіональних культурних ініціатив та аматорського мистецтва, поповнення експозицій музеїв та репертуарів театрів, концертних та циркових організацій, забезпечення розвитку та застосування української мови».

    2. У своїй діяльності Експертна рада керується Конституцією ( 254к/96-ВР ) і законами України, актами Верховної Ради України, Президента України, Кабінету

    Міністрів України, наказами Мінкультури України та цим Положенням.

    3. До складу Експертної ради входять голова, заступники голови, секретар, а також представники Мінкультури України, представники бібліотек, творчих спілок, громадських організацій та наукових установ (за згодою). Склад Експертної ради затверджується наказом Міністерства культури України.

    Секретар Експертної ради не має права голосу.

    4. Експертна рада працює на громадських засадах.

    5. Експертна рада здійснює тематичну та змістовну оцінку україномовних книг та формує перелік видань з метою їх придбання для поповнення фондів публічних бібліотек.

    При проведенні такої оцінки члени Експертної ради враховують по кожному з видань, які представлені на розгляд:

  • актуальність тематики у контексті сучасних проблем українського державотворення;
  • сприяння розвитку національної культури, зміцненню духовності українського суспільства;
  • наявність інформації про існування на видання незадоволеного читацького попиту у публічних бібліотеках;

  • купівельний попит;
  • наявність інформації щодо відзначення авторів літературними преміями, відзнаками.
  • 6. Формою роботи Експертної ради є засідання, що проводяться за рішенням її голови у разі потреби.

    7. Експертна рада має право залучати до участі в роботі консультантів — фахівців у галузі літератури, культури, історії (за згодою).

    8. Рішення Експертної ради приймаються відкритим голосуванням більшістю присутніх на її засіданні членів та оформляються протоколом за підписом голови та секретаря Експертної ради.

    9. Засідання Експертної ради веде її голова, а за його відсутності — заступник голови. Засідання Експертної ради є правоможним, якщо на ньому присутні не менше двох третин її складу.

    У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні.

    10. Член Експертної ради, який не підтримує рішення Експертної ради, може викласти у письмовій формі свою окрему думку, що додається до протоколу засідання.

    11. Протокол засідання Експертної ради протягом трьох робочих днів після засідання передається до Мінкультури України. Рішення Експертної ради, викладені у протоколі Експертної ради, враховуються при формуванні переліку україномовних видань, який затверджується наказом Мінкультури України.

    12. Організаційне та матеріально-технічне забезпечення діяльності Експертної ради здійснює Мінкультури України.

    Заступник начальника управління стратегічного планування культурного розвитку та регіональної політики у сфері культури — начальник відділу аналізу та прогнозування соціокультурного розвитку регіонів Департаменту формування державної політики у сфері культури, мистецтв та освіти

    О. В. Іонова

    Юридичний портал Справедливість

    Экс-первый заместитель главы Администрации Президента .

    Экс-первый заместитель главы Администрации Президента А.Портнов объявлен в розыск Министерство внутренних дел объявило в розыск бывшего первого заместителя главы Администрации Президента Андрея Портнова. Об этом сообщается на сайте Министерства внутренних дел в разделе «лица, ...

    В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича

    В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича В Генеральной прокуратуре провели допрос бывшего министра юстиции Александра Лавриновича в производстве о злоупотреблении служебным положением во время расходования государственных денег в сумме ...

    До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде ...

    До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде перекрито рух транспорту Державтоінспекція інформує, що з метою попередження правопорушень та забезпечення охорони громадського порядку в місцях проведення святкових заходів у період з 18:00 31 грудня 2014 року до 06:30 ...

    Ещё материал по теме: