Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Обжалование и оспаривание исполнительной ...

Обжалование и оспаривание исполнительной надписи Обжалование и оспаривание исполнительной надписи сотрудников нотариальных служб по национальному законодательсву.

Про затвердження Положення про комісію з апеляцій, що виникають під час встановлення категорій готелям та іншим об’єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання), Міністерство інфраструктури УкраїниМІНІСТЕРСТВО ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

  • 08.10.2013  № 779
  • Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 23 жовтня 2013 р. за № 1803/24335

    Про затвердження Положення про комісію з апеляцій, яка розглядає спірні питання, що виникають під час встановлення категорій готелям та іншим об’єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання)

    Відповідно до пункту 18 Порядку встановлення категорій готелям та іншим об’єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання)( 803-2009-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 липня 2009 року № 803, НАКАЗУЮ:

    1. Затвердити Положення про комісію з апеляцій, яка розглядає спірні питання, що виникають під час встановлення категорій готелям та іншим об’єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання), що додається.

    2. Державному агентству України з туризму та курортів забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

    3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

    4. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

    Міністр

    В. В. Козак

    ПОГОДЖЕНО: Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України

    А. А. Максюта

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства інфраструктури України 08.10.2013  № 779

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 23 жовтня 2013 р. за № 1803/24335

    ПОЛОЖЕННЯ про комісію з апеляцій, яка розглядає спірні питання, що виникають під час встановлення категорій готелям та іншим об’єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання)

    І. Загальні положення

    1.1. Це Положення визначає функції та особливості діяльності комісії з апеляцій, яка розглядає спірні питання, що виникають під час встановлення категорій готелям та іншим об’єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання) (далі — Комісія з апеляцій).

    1.2. Комісія з апеляцій у своїй діяльності керується законодавством України, у тому числі наказами Мінінфраструктури України та цим Положенням.

    1.3. Комісія з апеляцій створюється з метою розгляду апеляційних заяв щодо оскарження рішень про відмову у встановленні категорії (далі — апеляційна заява), на яку претендує власник засобу розміщення або уповноважена ним особа (далі — заявник).

    ІІ. Подання апеляційних заяв

    2.1. Апеляційна заява подається до Комісії з апеляцій лише в разі наявності відповідного рішення комісії із встановлення категорій готелям та іншим об’єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання) (далі — Комісія із встановлення категорій).

    Подання апеляційної заяви не зупиняє дії рішення, прийнятого Комісією із встановлення категорій.

    2.2. Апеляційна заява приймається до розгляду Комісією з апеляцій, якщо вона подана в письмовій формі до Мінінфраструктури України.

    2.3. Апеляційна заява подається заявником не пізніше 30 календарних днів з дати одержання органом із сертифікації, що здійснював роботи з оцінювання відповідності засобу розміщення (далі — орган із сертифікації), рішення Комісії із встановлення категорій про відмову у встановленні категорії такому засобу розміщення.

    До апеляційної заяви додаються матеріали, які призначені для пояснення позиції заявника, викладеної в апеляційній заяві.

    2.4. Розгляду не підлягає повторна апеляційна заява від одного і того самого заявника, з питання щодо одного і того самого засобу розміщення, якщо по першій апеляційній заяві було прийнято рішення.

    ІІІ. Розгляд апеляційних заяв

    3.1. Комісія з апеляцій зобов’язана розглянути апеляційну заяву не пізніше чотирнадцяти календарних днів з дня її надходження.

    3.2. На засідання Комісії з апеляцій мають запрошуватись заявник та представник органу із сертифікації в разі необхідності надання коментарів і пояснень щодо питань, викладених у наданих матеріалах.

    3.3. Комісія з апеляцій для всебічного розгляду апеляційної заяви має право одержувати від Комісії із встановлення категорій документи, необхідні для виконання покладених на Комісію з апеляцій завдань.

    3.4. За результатами розгляду апеляційної заяви Комісія з апеляцій приймає рішення відкритим голосуванням більшістю голосів її членів, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів «за» і «проти» голос головуючого на засіданні є вирішальним.

    Якщо Комісія з апеляцій визнає оскаржуване рішення Комісії із встановлення категорій неправомірним, вона приймає рішення про задоволення апеляційної заяви та призначає повторний розгляд документів про результати оцінювання засобу розміщення.

    Якщо Комісія з апеляцій встановить, що оскаржуване рішення Комісії із встановлення категорій прийнято правомірно, нею приймається рішення про відмову в задоволенні апеляційної заяви.

    Рішення Комісії з апеляцій доводиться до відома заявника, органу із сертифікації та Комісії із встановлення категорій у строк, що не перевищує 10 календарних днів з дати прийняття Комісією з апеляцій такого рішення.

    IV. Склад та повноваження Комісії

    4.1. Комісія з апеляцій створюється при Мінінфраструктури України у складі не менше семи осіб. Склад Комісії з апеляцій формується із представників Мінінфраструктури України, Мінекономрозвитку України, Держтуризмкурорту України та за необхідності інших заінтересованих центральних органів виконавчої влади.

    Персональний склад Комісії з апеляцій затверджується наказом Мінінфраструктури України.

    До складу Комісії з апеляцій не можуть бути включені члени Комісії із встановлення категорій.

    4.2. Члени Комісії з апеляцій беруть участь в її роботі на громадських засадах.

    4.3. Комісію з апеляцій очолює керівник структурного підрозділу, який забезпечує формування та координацію реалізації єдиної державної політики у сфері туризму Мінінфраструктури України.

    4.4. Загальне керівництво Комісією з апеляцій здійснюється головою Комісії з апеляцій. У разі відсутності голови Комісії з апеляцій його обов’язки виконує заступник, який обирається з числа членів Комісії з апеляцій.

    4.5. Голова Комісії з апеляцій забезпечує своєчасний та об’єктивний розгляд апеляційних заяв, визначає час і місце проведення засідань, підписує документи від імені Комісії з апеляцій, представляє Комісію з апеляцій у взаємовідносинах з центральними та місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування.

    V. Організаційні засади діяльності Комісії

    5.1. Організаційною формою роботи Комісії з апеляцій є її засідання, що проводяться за умови наявності апеляційної заяви для розгляду.

    5.2. Для організаційного забезпечення роботи Комісії з апеляцій призначається секретар Комісії з апеляцій з числа посадових осіб Держтуризмкурорту України, який не є членом Комісії з апеляцій та не має права голосу.

    5.3. Порядок денний засідання не пізніше ніж за два робочих дні до засідання надається секретарем Комісії з апеляцій членам Комісії з апеляцій.

    5.4. Запрошення членів Комісії з апеляцій на засідання здійснюється секретарем Комісії з апеляцій письмово не пізніше ніж за три робочих дні до проведення засідання.

    5.5. Засідання Комісії з апеляцій є правомочним, якщо на ньому присутні більшість її членів.

    5.6. За результатами засідання Комісії з апеляцій складається протокол, який підписує голова, члени та секретар Комісії з апеляцій.

    5.7. Комісія з апеляцій здійснює свою діяльність на засадах гласності, добровільності та рівноправності її членів.

    Директор Департаменту координації політики розвитку інфраструктури та туризму

    М. П. Снітко

    Юридичний портал Справедливість

    Экс-первый заместитель главы Администрации Президента .

    Экс-первый заместитель главы Администрации Президента А.Портнов объявлен в розыск Министерство внутренних дел объявило в розыск бывшего первого заместителя главы Администрации Президента Андрея Портнова. Об этом сообщается на сайте Министерства внутренних дел в разделе «лица, ...

    В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича

    В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича В Генеральной прокуратуре провели допрос бывшего министра юстиции Александра Лавриновича в производстве о злоупотреблении служебным положением во время расходования государственных денег в сумме ...

    До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде ...

    До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде перекрито рух транспорту Державтоінспекція інформує, що з метою попередження правопорушень та забезпечення охорони громадського порядку в місцях проведення святкових заходів у період з 18:00 31 грудня 2014 року до 06:30 ...

    Ещё материал по теме: