Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Обжалование и оспаривание исполнительной ...

Обжалование и оспаривание исполнительной надписи Обжалование и оспаривание исполнительной надписи сотрудников нотариальных служб по национальному законодательсву.

Відбулося засідання Ради суддів України

Відбулося засідання Ради суддів України 24 січня 2014 року в приміщенні Верховного Суду України (м. Київ, вул. Пилипа Орлика, 8) відбулося засідання Ради суддів України.

На засіданні задоволено заяву Голови Державної судової адміністрації України Руслана Кирилюка про звільнення з посади за власним бажанням.

Також члени Ради обговорили стан фінансового та матеріально-технічного забезпечення судів у 2013 році та прогноз забезпечення на 2014 рік. Зокрема, заступник Голови Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк відзначив, що станом на 1 січня 2014 року залишилися непрофінансованими 139,9 млн грн, з яких: за загальним фондом державного бюджету — 7,0 млн грн, за спеціальним фондом — 132,9 млн гривень у зв’язку із проблемами наповнення державного бюджету і відповідно неповного відкриття асигнувань загального фонду та непроведення платежів Казначейством України по спеціальному фонду. За основними напрямками видатків профінансовано: соціальні видатки на 100,0 відсотків; видатки на судочинство — 88,9 відсотка; комунальні видатки — 86,0 відсотків; капітальні видатки — 81,8 відсотка.

Відповідно до помісячного плану асигнувань на 2013 рік на фінансування судів першої та апеляційної інстанцій, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів України, ДСА України та її територіальних управлінь були передбачені видатки в сумі 4 485,1 млн грн, з яких за загальним фондом державного бюджету — 3474,2 млн грн, за спеціальним фондом державного бюджету — 1010,9 млн гривень. При цьому, за загальним фондом державного бюджету профінансовано 3 467,2 млн грн, що складає 99,8 відсотка від передбаченої суми, а за спеціальним фондом державного бюджету профінансовано 878,0 млн грн, або 86,9 відсотка запланованих видатків.

Серед досягнень минулорічного бюджетного процесу Зеновій Холоднюк назвав: щорічне зростання обсягів бюджетних призначень на забезпечення діяльності органів судової влади, щорічне зростання рівня забезпечення бюджетного запиту, зростання у 2013 році на 65,7 млн грн у порівнянні з попереднім роком надходжень від судового збору. Разом з тим, за словами заступника Голови ДСА України наразі проблемними залишаються кілька питань: потреби судової системи не забезпечуються достатнім рівнем фінансування, зростання розриву між потребою та забезпеченням фонду оплати праці, зростання розриву між рівнем соціального забезпечення суддів та працівників апаратів судів.

Про стан затвердження інструкцій з діловодства доповів в. о. Голови Державної судової адміністрації України Володимир Півторак, який повідомив, що на сьогодні затверджено названі інструкції для всіх юрисдикцій. Положення Інструкцій передбачають автоматизовану (електронну) технологію обробки, обліку та контролю за документами (справами, матеріалами чи провадженнями) за допомогою автоматизованої системи діловодства суду, а також ведення діловодства у паперовій формі.

Заступник голови Ради суддів України Раїса Ханова поінформувала присутніх про результати розгляду звернень громадян впродовж 2013 року. Відповідна інформація розміщена на веб-сайті Ради суддів України.

Радою суддів України обговорено звернення ради суддів загальних судів щодо позиції в питанні виконання чи невиконання обов’язків на адміністративній посаді судді, який відсторонений від посади судді у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності. В межах повноважень Рада суддів України висловила позицію про неможливість виконання таких обов’язків.

Щодо звернення суддів Луцького міськрайонного суду Волинської області про безпідставне внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань працівниками правоохоронних органів Волинської області щодо суддів та службових осіб прохання перевірити законність вироку, Радою прийнято протокольне рішення провести додаткову перевірку викладених у зверненні фактів.

Радою суддів України затверджено Орієнтовний план роботи Ради суддів України на І півріччя 2014 року.

Наступне чергове засідання Ради суддів України відбудеться 21 лютого 2014 року.

Судова Влада України

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента .

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента А.Портнов объявлен в розыск Министерство внутренних дел объявило в розыск бывшего первого заместителя главы Администрации Президента Андрея Портнова. Об этом сообщается на сайте Министерства внутренних дел в разделе «лица, ...

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича В Генеральной прокуратуре провели допрос бывшего министра юстиции Александра Лавриновича в производстве о злоупотреблении служебным положением во время расходования государственных денег в сумме ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде перекрито рух транспорту Державтоінспекція інформує, що з метою попередження правопорушень та забезпечення охорони громадського порядку в місцях проведення святкових заходів у період з 18:00 31 грудня 2014 року до 06:30 ...

Ещё материал по теме: