Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Обжалование и оспаривание исполнительной ...

Обжалование и оспаривание исполнительной надписи Обжалование и оспаривание исполнительной надписи сотрудников нотариальных служб по национальному законодательсву.

Паводок катастрофи не зробить

Паводок катастрофи не зробить

Держслужба з надзвичайних ситуацій прогнозує небезпеку часткового підтоплення 11 областей та Києва

На урядовому брифінгу голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських розповідав про ліквідацію наслідків складних погодних умов у регіонах нашої країни.

«Циклон у вигляді потужного снігопаду, який супроводжувався поривчастим вітром, ожеледицею та зниженням температури повітря, охопив територію 12 областей Західного, Центрального регіонів та місто Київ. Завчасно вжиті заходи дали нам змогу уникнути загибелі чи обмороження людей, — сказав він, навівши статистичні дані. — Найбільша кількість опадів, яка випала протягом 22—24 березня, зафіксована в західних областях (30—35 мм), північних (35—55 мм), у Сумах (64 мм) та Києві (60 мм). Також потужні снігопади спостерігались у Черкаській, Полтавській та Чернігівській областях».

До речі, того дня посадовець упевнено заявив, що ситуація з можливими повенями під контролем і Держслужба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) повністю готова до ліквідації паводків у разі їх виникнення.

«Проведено перевірку всіх, без винятку, областей і районів, у нас є реальна оцінка цієї ситуації. Гідрометцентр разом з Держагентством водних ресурсів проводить постійний моніторинг. Наразі у нас немає підстав говорити, що паводок буде катастрофічним. Прогнозується він на рівні середньорічного, і якщо буде різке танення снігу, то у нас на всіх основних водосховищах є можливості для прийняття талих вод», — сказав він.

До речі, Україна вже домовилася з Росією і Білоруссю про взаємодію в процесі регулювання скидання вод з гідроспоруд, які розташовані на території сусідів і можуть погіршити або стабілізувати ситуацію у нас. Окрім цього, ДСНС прогнозує, що у сховищах Дніпровського каскаду вистачить місця для 6,6 мільярда кубометрів паводкових вод.

«Давайте не драматизувати ситуацію з паводками», — закликав посадовець, а потім додав, що в державному бюджеті на їх ліквідацію передбачено 3,5 мільярда гривень.

Однак за годину до брифінгу під час виступу на засіданні уряду Михайло Болотських говорив про менш утішні факти: «Значне загострення ситуації, досягнення небезпечних та дуже небезпечних відміток підтоплення територій з великою ймовірністю очікується в 11 областях і місті Києві. Зокрема, Львівській, Волинській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Житомирській, Чернігівській, Сумській та Одеській областях». Відтак на більшій частині України з 1 по 5 квітня очікується підвищення температури до 13 градусів удень, з подальшим підвищенням до 17—20. Це й створить небезпечний режим танення снігу.

«Підготовка органів управління і формування угруповання сил рятувальників здійснюється відповідно до затвердженого плану, яким передбачено порядок дій органів управління і сил при загрозі або виникненні надзвичайних ситуацій на основних водних басейнах. Але особливо важливою складовою оцінки загроз і стану готовності до пропуску повені є комплексна оцінка гідрологічної ситуації, готовності органів влади, стану систем відведення поверхневих стічних вод, зливової каналізації, дренажних і меліоративних систем міст, гідротехнічних споруд, що забезпечують безпечний пропуск повені і захист населених пунктів від шкідливої дії води. Також особливу увагу слід звернути на ситуацію у Житомирській, Закарпатській, Тернопільській, Хмельницькій та Одеській областях», — резюмував голова ДСНС.

Урядовий Кур'єр

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента .

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента А.Портнов объявлен в розыск Министерство внутренних дел объявило в розыск бывшего первого заместителя главы Администрации Президента Андрея Портнова. Об этом сообщается на сайте Министерства внутренних дел в разделе «лица, ...

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича В Генеральной прокуратуре провели допрос бывшего министра юстиции Александра Лавриновича в производстве о злоупотреблении служебным положением во время расходования государственных денег в сумме ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде перекрито рух транспорту Державтоінспекція інформує, що з метою попередження правопорушень та забезпечення охорони громадського порядку в місцях проведення святкових заходів у період з 18:00 31 грудня 2014 року до 06:30 ...

Ещё материал по теме: