Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Обжалование и оспаривание исполнительной ...

Обжалование и оспаривание исполнительной надписи Обжалование и оспаривание исполнительной надписи сотрудников нотариальных служб по национальному законодательсву.

Як іти до Європи без законотворчої роботи?

Як іти до Європи без законотворчої роботи?

Альтернативне засідання парламентської більшості змусило замислитися над майбутнім України

Парламентські події минулого тижня засвідчили, що безвихідних ситуацій не буває: більшість депутатського складу Верховної Ради (представники фракції Партії регіонів, Комуністичної партії, а також позафракційні) обійшли опозиційну блокаду роботи вищого законодавчого органу, організувавши пленарне засідання в будинку одного з парламентських комітетів. Цей маневр цікавий тим, що в історії незалежної України виїзне засідання проводили лише раз — у 2000 році — у стінах Українського дому.

Такий неочікуваний хід викликав жваві дискусії в експертному середовищі. Найбільше розмов точилося навколо двох питань: наскільки юридично легітимне четвергове засідання на вулиці Банковій та навіщо більшість пішла на це? Щодо першого аспекту: багато експертів та депутатів від опозиційних сил заявили, що прийнятті 4 квітня більшістю рішення мають бути переголосовані у стінах Верховної Ради за адресою Грушевського, 5, адже виїзне засідання суперечить Регламенту. У свою чергу їхні опоненти наголосили на тому, що жодних юридичних негараздів в альтернативному засіданні немає. Це аргументується тим, що рішення про проведення засідання прийнято більшістю депутатів і воно проводилося у стінах парламенту, адже будинок комітету — частина Верховної Ради.

Так, Голова ВР Володимир Рибак в ефірі одного з телеканалів заявив, що всі закони, ухвалені 4 квітня, він підпише і надішле на затвердження Президентові. Таку позицію спікер аргументував словами: «Ми що, маючи більшість, повинні скласти руки і чекати поки країна зовсім розвалиться? Ні! Цього ніхто не допустить».

Із цієї заяви стає зрозумілим, чому більшість пішла на альтернативне засідання. Слова пана Рибака правильні у суті: в умовах непростої економічної ситуації у світі парламент має працювати та оперативно реагувати на виклики, ухвалюючи необхідні закони. Від цього залежить стабільність української економіки і добробут пересічних громадян.

У цьому контексті прикметною видається реакція уряду на події у Верховній Раді, що кілька пленарних тижнів «грається у війну». А її для жодної зі сторін не можна назвати стовідсотково справедливою.

«Я хотів би запитати виборців: як до цього ставитися? У складній економічній ситуації блокується робота дуже важливого законодавчого органу, без якого неможлива системна робота із запобігання кризі. В демократичному суспільстві за владу борються на виборах, а після виборів меншість не заважає працювати більшості — це закон демократичного суспільства. І те рішення, яке прийняла більшість народних депутатів, і змогли хоча б один день зробити робочим, це, безумовно, правильно, і уряд його вітає», — зазначив під час спілкування у Фейсбуці Микола Азаров.

Нашій державі та її свідомим громадянам не слід забувати і про те, що доля підписання Угоди про асоціацію з ЄС значною мірою лежить в законодавчій площині. До листопадового саміту «Східного партнерства», де повинен підписуватися документ, Верховній Раді необхідно ухвалити значну кількість відповідних законів.

Урядовий Кур'єр

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента .

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента А.Портнов объявлен в розыск Министерство внутренних дел объявило в розыск бывшего первого заместителя главы Администрации Президента Андрея Портнова. Об этом сообщается на сайте Министерства внутренних дел в разделе «лица, ...

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича В Генеральной прокуратуре провели допрос бывшего министра юстиции Александра Лавриновича в производстве о злоупотреблении служебным положением во время расходования государственных денег в сумме ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде перекрито рух транспорту Державтоінспекція інформує, що з метою попередження правопорушень та забезпечення охорони громадського порядку в місцях проведення святкових заходів у період з 18:00 31 грудня 2014 року до 06:30 ...

Ещё материал по теме: