Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Обжалование и оспаривание исполнительной ...

Обжалование и оспаривание исполнительной надписи Обжалование и оспаривание исполнительной надписи сотрудников нотариальных служб по национальному законодательсву.

Велика вода спадає, але човни ховати зарано

Велика вода спадає, але човни ховати зараноПро стан справ у регіонах повідомляють наші власні кореспонденти із Закарпаття і Львівщини.

Закарпаття. Тиса — під невсипущим наглядом

Василь БЕДЗІР, «Урядовий кур’єр»

За останні півмісяця на Закарпатті дощило. Небезпека, що води Тиси, Латориці, Ужа й інших рік та їхніх приток завдадуть величезних збитків, тримала в напруженні всіх. Але сумних наслідків вдалося уникнути. Те, що повінь завдала мінімум лиха, — результат спланованих дій. В області діє міжвідомче угрупування сил — 1775 людей та 320 одиниць техніки. Проміжні підсумки роботи оглядали на виїзному засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку очолює віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул. А перед цим він разом із головою Закарпатської облдержадміністрації Олександром Ледидою перевірив готовність водозахисних дамб.

Гвинтокрилом Олександр Вілкул і Олександр Ледида дісталися аж до верхів’їв Тиси. Стан об’єктів, яких у 2010—2012 роках у рамках «Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиса у Закарпатській області» побудовано та введено в експлуатацію загальною довжиною 31 кілометр, не викликав нарікань. Вони, а також 15 нових гідротехнічних споруд витримують натиск води.

Такому результату сприяла і безперебійна робота польдерних насосних станцій, якими на відкачуванні паводкового стоку на меліоративних системах щодоби відпомповують 3—3,5 мільйона кубічних метрів води. З початку паводку відпомповано 72,3 мільйона кубометрів (для порівняння, за 2012 рік — 13 мільйонів). Загалом у постійному режимі працюють 25 стаціонарних станцій.

— Стан річок постійно контролює Автоматизована інформаційно-вимірювальна система, — доповів начальник басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Володимир Чіпак. — На українській ділянці Тиси діють 48 автоматизованих станцій з передачі інформації. Ще шість — на території Угорщини. З них одержуємо дані без жодних затримок.

— Це приклад міждержавної співпраці з моніторингу паводків. Такий підхід дає змогу не лише бачити розвиток водної ситуації, а й прогнозувати її, здійснювати попереджувальні заходи, — сказав Олександр Вілкул. — Щогодини ми в Києві отримуємо оперативну інформацію про стан справ у Закарпатті.

— Завдяки підтримці уряду у Закарпатській області з 2010 року в місцях можливих підтоплень захищено 21,3 тисячі гектарів сільгоспугідь та 19 населених пунктів, — сказав начальник управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей.

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул проінспектував стан справ з повінню під час обльоту Закарпаття гелікоптером. Фото прес-служби ОДА

Львівщина. Повінь відступає

Оксана МЕЛЬНИК, «Урядовий кур’єр»

«Мабуть, єдина втішна новина за останні тижні, які видалися надто неспокійними для Львівщини, — каже директор департаменту з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації Олексій Титаренко, — та, що рівень води в головних річках Карпатського регіону поступово знижується. Ситуація у районах підтоплення непроста, однак контрольована. Сподіваємося, пік великої води вже пройдено, друга хвиля весняної повені відступає. Цього року у басейнах Дністра та Сяну лише у кількох місцях вода виходила на заплаву. Тож підтоплення оминуло населені пункти, розміщені у басейнах цих річок».

Натомість традиційно в епіцентрі весняного водопілля — міста й села, розташовані у басейнах Західного Бугу, води якого вийшли на заплаву у багатьох місцях. Цієї весни зафіксовано значно вищі рівні води, ніж під час попередніх повеней. Під водою опинилися житлові будинки та присадибні ділянки у селах Межиріччя, Великі Мости Сокальського району, житлові мікрорайони Червонограда, 6 ділянок комунальних доріг загальною протяжністю 1510 метрів, ускладнений проїзд до 29 домогосподарств. Через підтоплення доріг жителям відрізаних від світу хутора Старе Городище та селища Великі Мости доставляли продукти та питну воду на човнах: велика вода підступила так швидко, що люди не встигли витягти власні запаси із підвалів, які затопило водою. На допомогу їм прибули підрозділи ДСНС, Львівського облуправління водних ресурсів та спеціалізовані служби цивільного захисту області.

Оперативність цих служб та споруджені у попередні роки дамби дали можливість мінімізувати наслідки руйнівної повені. Однак у районі підтоплення працівники служб цивільного захисту працюють у режимі підвищеної готовності, а в Сокальському районі та Червонограді — в режимі надзвичайної ситуації. Щоденно до роботи залучається понад півтисячі людей та 30 одиниць техніки — зміцнюють пошкоджені дамби, розчищають канави. Пости Львівського регіонального центру з гідрометеорології та Львівського обласного управління водних ресурсів цілодобово моніторять рівні води на водних об’єктах області.

Велика вода допікає і жителям Бродівського, Буського, Кам’янсько-Бузького, Миколаївського, Стрийського та Яворівського районів. Підтоплення талими та ∂рунтовими водами підвалів будівель, присадибних ділянок, 53 гектарів сільгоспугідь зафіксовано також у містах Самборі, Львові (Винниках). Рятувальники зосередили сили й на проблемній Сокальщині.

Урядовий Кур'єр

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента .

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента А.Портнов объявлен в розыск Министерство внутренних дел объявило в розыск бывшего первого заместителя главы Администрации Президента Андрея Портнова. Об этом сообщается на сайте Министерства внутренних дел в разделе «лица, ...

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича В Генеральной прокуратуре провели допрос бывшего министра юстиции Александра Лавриновича в производстве о злоупотреблении служебным положением во время расходования государственных денег в сумме ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде перекрито рух транспорту Державтоінспекція інформує, що з метою попередження правопорушень та забезпечення охорони громадського порядку в місцях проведення святкових заходів у період з 18:00 31 грудня 2014 року до 06:30 ...

Ещё материал по теме: