Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Обжалование и оспаривание исполнительной ...

Обжалование и оспаривание исполнительной надписи Обжалование и оспаривание исполнительной надписи сотрудников нотариальных служб по национальному законодательсву.

Коли весна дуже тісна

Коли весна дуже тісна

На Тернопіллі виділять значно більше площ під посіви кукурудзи, овочів, але зменшать для цукристих

Упродовж двох останніх років аграрії Тернопільщини збільшували валове виробництво зерна майже на 1 мільйон тонн. «Ми просто приречені на успіх», — ця фраза з уст директора товариства «Україна» Підволочиського району Героя України Олега Крижовачука звучить радше як команда до старту весняно-польових робіт, а не пафос. Тим більше, що цього року весна у краї затягнулася, й досі достеменно не знати, коли ж вона нарешті дозволить повноправно хліборобам вийти у поле. Торік до 1 квітня господарства області цілком завершили підживлення озимини, засіяли ледь чи не всі площі, підготовлені для вирощування ранніх зернових культур.

Нині ж Олега Петровича радує хоч би те, що у ∂рунті багато вологи, а тривожить, що чим пізніше тепло прийде на лани, тим може й врожай бути гіршим. «Темпи ми не повинні зменшувати», — заявив досвідчений аграрій і порадив колегам зважити й на агротехніку, й на насіння, яке незабаром ляже у землю, бо його відсотків із тридцять, м’яко кажучи, купують неякісне. «Якщо говорити про ярий клин, то в області знайдеться-таки насіння, не нижче першої репродукції», — переконаний Олег Крижовачук.

Тим часом директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Хома зазначає, що сільгосппідприємства всіх районів краю цілковито забезпечені кондиційним насінням ярих зернових культур —це становить 113% потреби.

Перш ніж перейнятися яриною, аграрії взялися за обстеження посівів озимини. Заявляють, що сходи отримано на всій площі, у доброму стані 75% посіяного, решта — у задовільному. Посіви, за словами Андрія Хоми, зберегли закладений з осені високий потенціал продуктивності. Після сходження снігу знову доведеться обстежувати озиму ниву, визначати стан посівів, підживляти їх. І, звісно, широко розгортати весь фронт весняно-польових робіт. Уже зараз зрозуміло, що цьогорічна весна, як кажуть, буде дуже тісна.

На Тернопіллі сільськогосподарські товаровиробники всіх форм власності запланували виділити посівну площу під цьогорічний урожай — 798 тисяч гектарів. Це на дві тисячі гектарів більше, ніж торік. Основну увагу приділять зерновим. У посівній структурі вони займуть 61,1% (загальноукраїнський показ?ник — 59%). Збільшать на 17% плантації кукурудзи, значно більше вирощуватимуть цього року овочів і кормових культур.

У немилості аграріїв хіба залишиться цукровий буряк. Останніми роками цінова ситуація, що склалася на внутрішньому ринку, не зацікавлює сільськогосподарських товаровиробників краю вирощувати солодкі корені. Майже на 9% в області скоротять площі під посіви цукристих.

Чи мають сільськогосподарські підприємства кошти, щоб подбати про необхідну кількість насіння та посадкового матеріалу, мінеральних добрив і засобів захисту рослин, пально-мастильних матеріалів, інше, а отже, зуміти провести всі весняно-польові роботи в дуже стислі терміни? Потреба у фінансах для аграріїв області, за умов повного дотримання науково обгрунтованих технологічних вимог, становить понад 1 мільярд 60 мільйонів гривень. Власними обіговими коштами господарства на початок квітня були забезпечені на 83%. Грошовий дефіцит сягнув понад 180 мільйонів гривень. Його, як твердить Андрій Хома, «частково перекриють» за рахунок отримання банківських і товарних кредитів, укладання форвардних контрактів з Аграрним фондом і Державною продовольчо-зерновою корпорацією України та коштів держбюджету за програмами підтримки агропромислового комплексу.

На початок квітня сільськогосподарські товаровиробники потурбувалися про закупівлю міндобрив (у повному обсязі). Трохи гірша ситуація із засобами захисту рослин, нині забезпечені ними на 92%.

Урядовий Кур'єр

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента .

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента А.Портнов объявлен в розыск Министерство внутренних дел объявило в розыск бывшего первого заместителя главы Администрации Президента Андрея Портнова. Об этом сообщается на сайте Министерства внутренних дел в разделе «лица, ...

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича В Генеральной прокуратуре провели допрос бывшего министра юстиции Александра Лавриновича в производстве о злоупотреблении служебным положением во время расходования государственных денег в сумме ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде перекрито рух транспорту Державтоінспекція інформує, що з метою попередження правопорушень та забезпечення охорони громадського порядку в місцях проведення святкових заходів у період з 18:00 31 грудня 2014 року до 06:30 ...

Ещё материал по теме: