Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Обжалование и оспаривание исполнительной ...

Обжалование и оспаривание исполнительной надписи Обжалование и оспаривание исполнительной надписи сотрудников нотариальных служб по национальному законодательсву.

Попереджувальний постріл 411-ї батареї

Попереджувальний постріл 411-ї батареї

В Одесі захисники парків палять будинки та «вішають» забудовників

У переддень річниці визволення Одеси від німецько-фашистських загарбників, котру місто відзначило 10 квітня, близько десятка молодих людей із Всеукраїнської організації «Молодіжна єдність» повісили опудало та спалили паперовий макет новобудов на знак протесту проти забудови території меморіального комплексу 411-ї батареї. Мета протестувальників — не допустити забудови місцини, що має для одеситів символічне значення та водночас є одним з небагатьох місць їхнього відпочинку на лоні природи. В районі 411-ї батареї приватні особи через суд ще від 2006 року намагаються привласнити чималу ділянку землі. Незважаючи навіть на втручання прокуратури, котра порушила карну справу щодо фальшування документів, скоєного під час оборудки, доля святої для кожного одесита землі наразі не вирішена.

Шукачі «святої землі» можуть підійти впритул до цього бронепоїзда. Фото надано автором

Активісти кажуть, що аби не пустити сюди забудовників, вони готові йти на крайні заходи — ламати паркани, блокувати будівництво.

Лідер одеської «Молодіжної єдності» Антон Давидченко зауважує, що «просто відстояти парк — це мало, треба покарати людей, які зазіхнули на святу землю».

Надійною профілактикою таких зазіхань мали б стати чітко визначені кордони нечисленних одеських парків (так зване «винесення в натуру»), котрі вказували б, куди забудовникам однозначно зась.

Нині ці кордони ще не встановлено, і до кінця квітня, всупереч анонсам одного з депутатів міськради, вони не з’являться, повідомили нам у мерії. Більше того, меморіалу 411-ї батареї в переліку одеських парків просто немає. Ділянка, яку захищають одеські активісти, перебуває фактично на території Таїровської селищної ради Овідіопольського району. Тож на офіційному рівні забудові чинить опір передусім Овідіопольська райдержадміністрація та тамтешня прокуратура, котра порушила проти забудовників кримінальну справу.

А до одеської влади активісти можуть апелювати хіба що у плані моральної підтримки та при вирішенні питання парків загалом.

Нечисленність учасників акції на 411-й батареї Антон Давидченко пояснив тим, що акція була не більш ніж попередженням. Масовий протест анонсовано на час однієї з найближчих сесій міськради — якщо переконливих кроків на захист меморіалу не буде зроблено.

411-та берегова батарея була одним із ключових пунктів героїчної оборони Одеси від німецько-фашистських загарбників восени 1941-го. У 1975-му самі одесити — громадські організації та трудові колективи — запропонували увічнити подвиг батареї, і лише згодом їхню ініціативу підтримала влада. Нині це традиційне місце проведення «фронтових привалів», якими вшановують одеських ветеранів у День Перемоги.

Урядовий Кур'єр

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента .

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента А.Портнов объявлен в розыск Министерство внутренних дел объявило в розыск бывшего первого заместителя главы Администрации Президента Андрея Портнова. Об этом сообщается на сайте Министерства внутренних дел в разделе «лица, ...

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича В Генеральной прокуратуре провели допрос бывшего министра юстиции Александра Лавриновича в производстве о злоупотреблении служебным положением во время расходования государственных денег в сумме ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде перекрито рух транспорту Державтоінспекція інформує, що з метою попередження правопорушень та забезпечення охорони громадського порядку в місцях проведення святкових заходів у період з 18:00 31 грудня 2014 року до 06:30 ...

Ещё материал по теме: