Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Обжалование и оспаривание исполнительной ...

Обжалование и оспаривание исполнительной надписи Обжалование и оспаривание исполнительной надписи сотрудников нотариальных служб по национальному законодательсву.

Про відмову ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ ЕНЕРГЕТИКИ

ПОСТАНОВА

  • 20.06.2013  № 729
  • Про відмову ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ГЛОБАЛЕНЕРГОРЕСУРС" у видачі ліцензії з постачання електричної енергії за нерегульованим тарифом

    Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, на засіданні, яке проводилось у формі відкритого слухання 20 червня 2013 року, розглянула питання про видачу ТОВ "ГЛОБАЛЕНЕРГОРЕСУРС" ліцензії на право провадження діяльності з постачання електричної енергії за нерегульованим тарифом.

    На підставі поданих заявником документів Комісією встановлено таке.

    Відповідно до пунктів 2.2 — 2.6 Інструкції про порядок видачі ліцензій Національною комісією регулювання електроенергетики на здійснення окремих видів підприємницької діяльності( z0738-99 ) (далі — Інструкція), затвердженої постановою НКРЕ від 06.10.99 № 1305, для отримання ліцензії на кожний вид діяльності суб'єкт підприємницької діяльності подає до НКРЕ заяву за встановленою формою (додаток 1). До заяви додаються документи згідно з Переліком документів на певний вид підприємницької діяльності (додатки 2 — 7, 24, 25).

    Перелік документів, що додаються до заяви на видачу ліцензії з постачання електричної енергії за нерегульованим тарифом (далі — Перелік), визначено додатком 6 до Інструкції( z0738-99 ).

    Пунктом 2 постанови НКРЕ від 29.07.1999 № 983( z0672-99 ) "Про затвердження нормативів достатності власних активів суб’єктів підприємницької діяльності" установлено, що показники нормативів достатності власних активів, розраховані для кожного суб’єкта підприємницької діяльності, повинні відповідати нормативам, визначеним цією постановою. Якщо підприємство не дотримується вимог хоча б одного з нормативів, затверджених цією постановою, то воно повинне надати Комісії додаткові гарантії у формі банківської гарантії або копії договору на відкриття кредитної лінії, що підтверджує відповідність затвердженим нормативам.

    У якості додаткової гарантії ТОВ "ГЛОБАЛЕНЕРГОРЕСУРС" у додатку до заяви на видачу ліцензії № ЛЕ-65/13 від 13.06.2013 додало копію кредитного договору про надання кредиту від 29.04.2013 № 4957, укладеного з ПАТ "Український інноваційний банк".

    Однак, до заяви ТОВ "ГЛОБАЛЕНЕРГОРЕСУРС" на видачу ліцензії ЛЕ-52/13 від 14.05.2013, яка була залишена без розгляду в зв’язку з поданням неповного пакету документів, визначеного Інструкцією ( z0738-99 ), також додавався кредитний договір від 29.04.2013 № 4957, укладений з ПАТ "Український інноваційний банк".

    Редакція кредитного договору від 29.04.2013 № 4957, укладеного між ТОВ "ГЛОБАЛЕНЕРГОРЕСУРС" та ПАТ "Український інноваційний банк", доданого до заяви на видачу ліцензії від 13.06.2013, не відповідає редакції кредитного договору, доданого до заяви на видачу ліцензії від 14.05.2013, а саме: у тексті договору, зокрема статті I, пунктах 2.1.6, 2.1.7, 3.3 та 3.7.1, доданого до заяви на видачу ліцензії від 13.06.2013, виключено текст такого змісту: "гарантійні документи — це будь-які договори, укладені з метою забезпечення виконання позичальником зобов’язань за цим договором"; "відсутнє будь-яке обтяження майна, що передається в заставу згідно з чинним законодавством України, включаючи податкову заставу"; "документація, надана банку щодо права власності на майно, що передається в заставу, є чинним на дату укладання цього договору, і надані банку в останній редакції"; "видача кредиту проводиться, зокрема, після набрання чинності Гарантійними документами" та "кредит, наданий банком, забезпечується всім належним позичальнику майном та коштами, на які може бути звернено стягнення в порядку, встановленому законодавством України".

    При цьому, додаткових угод щодо внесення змін до зазначеного кредитного договору заявником надано не було.

    Відповідно до статті 654 Цивільного кодексу України( 435-15 ) зміна або розірвання договору вчиняється в такій самій формі, що й договір, що змінюється або розривається, якщо інше не встановлено договором або законом чи не випливає із звичаїв ділового обороту.

    Крім того, пунктом 8.4 Договору зазначено, що зміни та доповнення до цього договору можуть бути внесені тільки у письмовій формі, які оформлюються додатковими угодами.

    Таким чином, Комісія дійшла висновку, що додані ТОВ "ГЛОБАЛЕНЕРГОРЕСУРС" до заяви на видачу ліцензії документи, а саме копія кредитного договору від 29.04.2013 № 4957, укладеного між ТОВ "ГЛОБАЛЕНЕРГОРЕСУРС" та ПАТ "Український інноваційний банк", містять недостовірні дані.

    З огляду на вищевказане, відповідно до Закону України "Про електроенергетику"( 575/97-ВР ), Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059( 1059/2011 ) "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики" та пункту 2.13 Інструкції про порядок видачі ліцензій Національною комісією регулювання електроенергетики на здійснення окремих видів підприємницької діяльності ( z0738-99 ), затвердженої постановою НКРЕ від 06.10.1999 № 1305, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Відмовити ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ГЛОБАЛЕНЕРГОРЕСУРС" (код ЄДРПОУ 38702599, м. Київ, вул. Вербицького, буд. 16, офіс 3) у видачі ліцензії на право провадження діяльності з постачання електричної енергії за нерегульованим тарифом у зв’язку з виявленням недостовірних відомостей у документах, поданих заявником.

    Голова Комісії

    С. Тітенко

    Юридичний портал Справедливість

    Экс-первый заместитель главы Администрации Президента .

    Экс-первый заместитель главы Администрации Президента А.Портнов объявлен в розыск Министерство внутренних дел объявило в розыск бывшего первого заместителя главы Администрации Президента Андрея Портнова. Об этом сообщается на сайте Министерства внутренних дел в разделе «лица, ...

    В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича

    В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича В Генеральной прокуратуре провели допрос бывшего министра юстиции Александра Лавриновича в производстве о злоупотреблении служебным положением во время расходования государственных денег в сумме ...

    До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде ...

    До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде перекрито рух транспорту Державтоінспекція інформує, що з метою попередження правопорушень та забезпечення охорони громадського порядку в місцях проведення святкових заходів у період з 18:00 31 грудня 2014 року до 06:30 ...

    Ещё материал по теме: