Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Обжалование и оспаривание исполнительной ...

Обжалование и оспаривание исполнительной надписи Обжалование и оспаривание исполнительной надписи сотрудников нотариальных служб по национальному законодательсву.

Про удосконалення організації відбору інвалідів та дітей-інвалідів для проведення операції з імплантаційного слухопротезування, Міністерство охорони здоров'я УкраїниМІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ МЕДИЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

НАКАЗ

  • 16.08.2013  № 728/71
  • Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 6 вересня 2013 р. за № 1538/24070

    Про удосконалення організації відбору інвалідів та дітей-інвалідів для проведення операції з імплантаційного слухопротезування

    Відповідно до статті 56 Основ законодавства України про охорону здоров`я ( 2801-12 ), постанови Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2009 року № 1301( 1301-2009-п ) «Про затвердження Порядку забезпечення інвалідів і дітей-інвалідів технічними та іншими засобами», наказу Міністерства охорони здоров’я України від 8 жовтня 2007 року № 623( z1197-07 ) «Про затвердження форм індивідуальної програми реабілітації інваліда, дитини-інваліда та Порядку їх складання», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 19 жовтня 2007 року за № 1197/14464, та з метою поліпшення надання медичної допомоги інвалідам та дітям-інвалідам із важкими ураженнями слуху НАКАЗУЄМО:

    1. Затвердити:

    1.1. Інструкцію про порядок організації відбору інвалідів та дітей-інвалідів для проведення операції з імплантаційного слухопротезування (додається).

    1.2. Перелік показань та протипоказань для проведення операції з імплантаційного слухопротезування( z1539-13 ) (додається).

    1.3. Перелік обов’язкових діагностичних обстежень на передопераційному етапі для визначення можливості проведення операції з імплантаційного слухопротезування( z1540-13 ) (додається).

    2. Міністру охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, керівникам закладів охорони здоров`я, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров’я України, ДУ «Інститут отоларингології ім. проф. О. С. Коломійченка НАМН України» (Д. Заболотний) забезпечити виконання цього наказу.

    3. Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги (М. Хобзей) забезпечити у встановленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

    4. Цей наказ набирає чинності з дня його опублікування.

    5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра охорони здоров’я України О. Толстанова та віце-президента Національної академії медичних наук України В. Запорожана.

    В. о. Міністра охорони здоров`я України

    О. Толстанов

    В. о. президента Національної академії медичних наук України

    В. Запорожан

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства охорони здоров’я України, Національної академії медичних наук України 16.08.2013 № 728/71

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 6 вересня 2013 р. за № 1538/24070

    ІНСТРУКЦІЯ про порядок організації відбору інвалідів та дітей-інвалідів для проведення операції з імплантаційного слухопротезування

    I. Загальні положення

    1.1. Ця Інструкція визначає порядок організації відбору інвалідів та дітей-інвалідів із важкими ураженнями слуху для проведення операції з імплантаційного слухопротезування, у тому числі бінаурального, а саме вживлення таких типів систем імплантаційного слухопротезування: кохлеарний імплант, імплант середнього вуха, імплант кісткової провідності, стовбуровий імплант.

    1.2. У цій Інструкції терміни вживаються у таких значеннях:

    внутрішня частина системи імплантаційного слухопротезування — частина, що вживлюється оперативним шляхом у середнє, внутрішнє вухо, кістку соскоподібного відростка або стовбур мозку (залежно від типу імпланта) і складається з внутрішньої магнітної котушки, активних та референтних електродів;

    зовнішня частина системи імплантаційного слухопротезування — мовний процесор, що складається з приладу сприйняття звукових коливань, перетворювача звукових коливань в електричний сигнал та передавача цих сигналів — зовнішньої магнітної котушки;

    імплантаційне слухопротезування — протезування органу слуху методом оперативного вживлення системи імплантаційного слухопротезування у середнє, внутрішнє вухо, кістку соскоподібного відростка або стовбур мозку (залежно від типу імпланта) з подальшим комп’ютерним налаштуванням та реабілітаційним періодом, що передбачає сурдопедагогічне навчання до налаштування мовного процесора і за необхідності своєчасну його заміну;

    система імплантаційного слухопротезування — електродна система слухопротезування, яка складається із зовнішньої та внутрішньої частин, що сприймають звукові коливання, трансформують їх у електричний сигнал або вібраційний сигнал та здійснюють стимуляцію волокон слухового нерва, що збереглися.

    II. Етапи відбору

    2.1. Відбір інвалідів та дітей-інвалідів для проведення операції з імплантаційного слухопротезування здійснюється для інвалідів — медико-соціальною експертною комісією (далі — МСЕК) та для дітей-інвалідів — лікувально-консультативною комісією (далі — ЛКК) закладів охорони здоров`я з відповідною відміткою у формах індивідуальної програми реабілітації інваліда, дитини-інваліда, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 08 жовтня 2007 року № 623( z1197-07 ), зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 19 жовтня 2007 року за № 1197/14464.

    2.2. Направлення на МСЕК (ЛКК) надає лікар-сурдолог структурного підрозділу з питань охорони здоров`я обласної, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій за місцем проживання інвалідів та дітей-інвалідів відповідно до Переліку показань та протипоказань для проведення операції з імплантаційного слухопротезування( z1539-13 ) та Переліку обов’язкових діагностичних обстежень на передопераційному етапі для визначення можливості проведення операції з імплантаційного слухопротезування( z1540-13 ), затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України, Національної академії медичних наук України від 16 серпня 2013 року № 728/71.

    2.3. Інвалід або законний представник інваліда, дитини-інваліда звертається до закладу охорони здоров’я, що здійснює операції з імплантаційного слухопротезування, який ставить інваліда, дитину-інваліда на облік для проведення цієї операції.

    2.4. Заклад охорони здоров’я, який здійснює операції з імплантаційного слухопротезування, за інформованою згодою інваліда або законного представника інваліда, дитини-інваліда приймає рішення про перспективність використання системи імплантаційного слухопротезування для слухомовленнєвого розвитку у кожному конкретному випадку.

    2.5. У закладі охорони здоров’я, який здійснює операції з імплантаційного слухопротезування, інваліду, дитині-інваліду проводиться вживлення внутрішньої частини системи імплантаційного слухопротезування та активується мовний процесор.

    2.6. Після забезпечення інваліда, дитини-інваліда системою імплантаційного слухопротезування заклад охорони здоров’я, в якому було здійснено операцію з імплантаційного слухопротезування, надає інваліду, дитині-інваліду заключення про проведення операції з імплантаційного слухопротезування, інструкцію щодо експлуатації, талон на гарантійний ремонт та рекомендації щодо взяття на облік лікарем-сурдологом структурного підрозділу з питань охорони здоров`я обласної, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій за місцем проживання для подальшої реабілітації.

    2.7. Лікар-сурдолог структурного підрозділу з питань охорони здоров`я обласної, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій за місцем проживання інваліда, дитини-інваліда доводить до відома МСЕК (ЛКК) інформацію про інваліда, дитину-інваліда, якому (якій) проведено операцію з імплантаційного слухопротезування.

    2.8. МСЕК (ЛКК) за місцем проживання інваліда, дитини-інваліда заповнюється картка забезпечення інваліда, дитини-інваліда відповідним технічним засобом згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 03 грудня 2009 року № 1301( 1301-2009-п ) «Про затвердження Порядку забезпечення інвалідів і дітей-інвалідів технічними та іншими засобами». Дані про забезпечення інваліда, дитини-інваліда технічним засобом вносяться до Централізованого банку даних з проблем інвалідності.

    Директор Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги

    М. Хобзей

    Начальник лікувально-організаційного управління НАМН України

    В. Лазоришинець

    Юридичний портал Справедливість

    Экс-первый заместитель главы Администрации Президента .

    Экс-первый заместитель главы Администрации Президента А.Портнов объявлен в розыск Министерство внутренних дел объявило в розыск бывшего первого заместителя главы Администрации Президента Андрея Портнова. Об этом сообщается на сайте Министерства внутренних дел в разделе «лица, ...

    В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича

    В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича В Генеральной прокуратуре провели допрос бывшего министра юстиции Александра Лавриновича в производстве о злоупотреблении служебным положением во время расходования государственных денег в сумме ...

    До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде ...

    До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде перекрито рух транспорту Державтоінспекція інформує, що з метою попередження правопорушень та забезпечення охорони громадського порядку в місцях проведення святкових заходів у період з 18:00 31 грудня 2014 року до 06:30 ...

    Ещё материал по теме: