Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Обжалование и оспаривание исполнительной ...

Обжалование и оспаривание исполнительной надписи Обжалование и оспаривание исполнительной надписи сотрудников нотариальных служб по национальному законодательсву.

Олександр ВІЛКУЛ: «Підготовка до проведення Зимової Олімпіади-2022 в Україні сприятиме розвитку економіки та поверненню українців, які працюють за кордоном»

Олександр ВІЛКУЛ: «Підготовка до проведення Зимової Олімпіади-2022 в Україні сприятиме розвитку економіки та поверненню українців, які працюють за кордоном»Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул провів у Львові перше засідання оргкомітету з підготовки заявки до Міжнародного олімпійського комітету про здобуття права на проведення в 2022 році зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор в Україні. Нагадаємо, що 5 червня 2013 року Олександра Вілкула Указом Президента України Віктора Януковича призначено головою цього організаційного комітету.

Україна планує проведення Зимових Олімпійських Ігор-2022 у Львові, Тисовці (Львівська область) та Боржаві (Закарпатська область).

«Що дає проведення Зимової Олімпіади для країни? Це свято спорту світового рівня, потужний імпульс для розвитку спорту та впровадження здорового способу життя. Це важливий елемент підвищення міжнародного іміджу України. Це олімпійська спадщина у вигляді розбудованої спортивної інфраструктури та транспортної мережі. Це десятки тисяч нових робочих місць», — сказав Олександр Вілкул.

Він зазначив, що залучення інвестицій та нових технологій забезпечить, з одного боку, більш високу кваліфікацію цих робочих місць, а з іншого — зростання заробітної плати.

«Це сприятиме поверненню в нашу державу українців, які наразі працюють за кордоном. Крім того, той досвід та знання якими вони володіють може бути використаний в Україні», — сказав Олександр Вілкул. — Це, в свою чергу, поверне до України працьовитих та досвідчених робітників, дозволить впровадити нові технології та возз’єднати тисячі і тисячі українських сімей».

До того ж Зимова олімпіада — це важливий соціальний проект.

«В усіх об’єктах інфраструктури, які пропонується збудувати до Зимової Олімпіади, будуть створені комфортні умови для вільного пересування людей з особливими потребами. Усі спортивні споруди будуть стандартизовані для проведення Паралімпійських ігор, які проходять традиційно після Олімпіади», — сказав Олександр Вілкул.

Віце-прем'єр навів дані останнього соціологічного дослідження*, проведеного на початку червня Київським міжнародним інститутом соціології.

Згідно з ними, майже 80% опитаних підтримують подання заявки на право проведення Зимової олімпіади. На думку 90% респондентів, проведення Олімпійських Ігор принесе Україні позитивні зрушення у всіх сферах, підвищить інтерес до зимових видів спорту, покращить імідж України в Європі і в світі та сприятиме реконструкції та будівництву спортивних споруд. 73% українців вважають, що в разі затвердження Олімпійським комітетом заявки України Олімпіада пройде успішно. П’ята частина (18%) українців зголосилась би надати особисту допомогу у підготовці і проведенні Зимової Олімпіади.

«Ми маємо цінувати довіру, яку виказують нам українці, та зробити все від нас залежне, щоб якісно та скоординовано провести процес підготовки Заявки, який поєднає олімпійські розробки з довгостроковою концепцією регіонального та національного розвитку», — зазначив Олександр Вілкул.

«Підготовка заявки на проведення Зимових Олімпійських ігор 2022 року — складова державної стратегії розвитку Карпатського регіону та Львова. У листопаді буде подано до Міжнародного олімпійського комітету декларацію про намір України стати кандидатом на право проведення Зимової олімпіади. А в березні 2014 року буде направлена відповідна заявка. Мають бути вжити всі заходи з якісної підготовки заявки», — сказав Олександр Вілкул.

Віце-прем'єр зазначив, що згідно Указу Президента України до кінця липня мають бути розроблені пропозиції щодо змін до Державної цільової соціальної програми розвитку в Україні спортивної та туристичної інфраструктури у 2011-2022 роках.

Ці зміни повинні стосуватися будівництва і реконструкції спортивних, туристичних та інженерних об'єктів та розвитку транспортної мережі у Карпатському регіоні.

Губернатори також повинні надати регіональні плани з будівництва та реконструкції спортивних і туристичних об'єктів, створення відповідної матеріально-технічної бази. «Всі ці питання мають бути включені до місцевих цільових програм, до планів розвитку населених пунктів, їх стратегічних програм розвитку», — сказав Олександр Вілкул.

Віце-прем'єр поставив завдання до 2 липня визначити відповідальних осіб у центральних та місцевих органах влади, які задіяні у підготовці заявки.

«Необхідно забезпечити чітку комунікацію між учасниками процесу. Визначення відповідальних персоніфікує відповідальність, посилить контроль за виконанням завдань та підвищить ефективність роботи», — сказав він.

Олександр Вілкул акцентував увагу на питанні роботи з інвесторами, зазначивши, що, як і у рамках підготовки до Євробаскету, при підготовці до Олімпіади необхідно впровадити механізм державно-приватного партнерства. Під особливою увагою влади знаходиться питання землевідведення.

ДОВІДКА. *Соціологічне дослідження проводилося 5-10 червня 2013 року методом телефонного інтерв'ю. Було опитано 635 респондентів від 18 років, які проживають в усіх областях України і в Криму. Вибірка квотна. Теоретична похибка 4%.

Урядовий Кур'єр

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента .

Экс-первый заместитель главы Администрации Президента А.Портнов объявлен в розыск Министерство внутренних дел объявило в розыск бывшего первого заместителя главы Администрации Президента Андрея Портнова. Об этом сообщается на сайте Министерства внутренних дел в разделе «лица, ...

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича

В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича В Генеральной прокуратуре провели допрос бывшего министра юстиции Александра Лавриновича в производстве о злоупотреблении служебным положением во время расходования государственных денег в сумме ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде ...

До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде перекрито рух транспорту Державтоінспекція інформує, що з метою попередження правопорушень та забезпечення охорони громадського порядку в місцях проведення святкових заходів у період з 18:00 31 грудня 2014 року до 06:30 ...

Ещё материал по теме: