Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Гражданский брак и немного права

Гражданский брак и немного права Прежде, чем оформить собственные отношения многие молодые пары предпочитают пожить свободно, не обременяя себя штампами и ...

Обжалование и оспаривание исполнительной ...

Обжалование и оспаривание исполнительной надписи Обжалование и оспаривание исполнительной надписи сотрудников нотариальных служб по национальному законодательсву.

Про запит на інформацію кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 223 Гримчака Ю.М., зареєстрований у Центральній виборчій комісії 21 листопада 2013 року за № 21-36-9105, Центральна виборча комісіяЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

  • від 28 листопада 2013 року № 390
  • Про запит на інформацію кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 223 Гримчака Ю. М., зареєстрований у Центральній виборчій комісії 21 листопада 2013 року за № 21-36-9105

    До Центральної виборчої комісії 21 листопада 2013 року надійшов запит на інформацію кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 223 Гримчака Юрія Миколайовича щодо надання копій автобіографії та передвиборної програми кандидата у народні депутати України в цьому ж окрузі Гримчака Юрія Володимировича, подані ним для реєстрації.

    Розглянувши запит на інформацію, Центральна виборча комісія зазначає.

    Відповідно до частини другої статті 3 Закону України( 1932-15 ) "Про Центральну виборчу комісію" Комісія та її члени зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією України( 254к/96-ВР ) та законами України.

    Статтею 55 Закону України ( 4061-17 ) "Про вибори народних депутатів України" (далі — Закон) встановлено умови реєстрації кандидатів у народні депутати України в одномандатних виборчих округах.

    Так, Центральна виборча комісія реєструє кандидата у народні депутати України, який балотується в одномандатному виборчому окрузі в порядку самовисування, за умови отримання нею передбачених частиною другою статті 55 Закону( 4061-17 ) документів, зокрема, автобіографії кандидата в депутати, яка повинна містити: прізвище, власне ім’я (всі власні імена), та по батькові (за наявності), число, місяць, рік і місце народження, громадянство із зазначенням часу проживання на території України, відомості про освіту, трудову діяльність, посаду (заняття), місце роботи, громадську роботу (у тому числі на виборних посадах), партійність, склад сім’ї, адресу місця проживання, контактний номер телефону, відомості про наявність чи відсутність судимості (пункт 2 частини другої статті 55 Закону ( 4061-17 )).

    Згідно з частиною третьою статті 55 Закону( 4061-17 ) разом з документами, передбаченими частиною другою цієї статті, до Комісії подається в електронному вигляді передвиборна програма кандидата у народні депутати України. Передвиборну програму кандидат у народні депутати України Гримчак Ю. В. подав до Центральної виборчої комісії в електронному вигляді та на паперовому носії.

    На виконання вимог пункту 1 частини другої статті 55 Закону ( 4061-17 ) при поданні Гримчаком Ю. В. документів до Центральної виборчої комісії для реєстрації його кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 223 ним надавалася згода на оприлюднення його біографічних відомостей у зв’язку з участю у виборах народних депутатів України, а не автобіографії.

    Відповідно до пункту 2 частини третьої статті 10 Закону України ( 2939-17 ) "Про доступ до публічної інформації" розпорядники інформації, які володіють інформацією про особу, зобов’язані використовувати її лише з метою та у спосіб, визначені законом.

    Конституційний Суд України у Рішенні від 20 січня 2012 року( v002p710-12 ) у справі № 1-9/2012 зазначив, що інформація про фізичну особу включає, зокрема, дані про її національність, освіту, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров’я, а також адресу, дату і місце народження, місце проживання та перебування.

    За змістом частини другої статті 21 Закону України "Про інформацію"( 2657-12 ) інформація про фізичну особу є конфіденційною та може поширюватися за бажанням (згодою) відповідної особи у визначеному нею порядку відповідно до передбачених нею умов, а також в інших випадках, визначених законом.

    Частиною другою статті 7 Закону України( 2939-17 ) "Про доступ до публічної інформації" встановлено, що розпорядники інформації, які володіють конфіденційною інформацією, можуть поширювати її лише за згодою осіб, які обмежили доступ до інформації, а за відсутності такої згоди — лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

    Інформація з обмеженим доступом має надаватися розпорядником інформації, якщо він правомірно оприлюднив її раніше (частина третя статті 6 Закону України( 2939-17 ) "Про доступ до публічної інформації").

    Відповідно до частини восьмої статті 59 Закону( 4061-17 ) перелік кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатному виборчому окрузі, оприлюднюється в газетах "Голос України", "Урядовий кур’єр" та на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

    Згідно з частиною другою статті 63 Закону( 4061-17 ) інформація, що міститься у документах, поданих до Центральної виборчої комісії для реєстрації кандидатів, є відкритою. На офіційному веб-сайті Комісії оприлюднюються відомості про прізвище, власне ім’я (всі власні імена) та по батькові (за наявності), число, місяць, рік і місце народження, громадянство із зазначенням часу проживання на території України, відомості про посаду (заняття), місце роботи, партійність, місце проживання, наявність чи відсутність судимості, суб’єкта висування кожного кандидата у депутати.

    Таким чином, Законом( 4061-17 ) чітко визначено, які відомості щодо кандидатів у депутати є відкритими та підлягають оприлюдненню.

    Біографічні відомості кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 223 Гримчака Юрія Володимировича зазначено в постанові Центральної виборчої комісії від 18 листопада 2013 року № 334( v0334359-13 ) "Про реєстрацію кандидатів у народні депутати України в одномандатних виборчих округах на повторних виборах народних депутатів України 15 грудня 2013 року".

    Кандидат у народні депутати України Гримчак Ю. В. згоди на поширення будь-якої іншої інформації щодо нього, крім біографічних відомостей, Центральній виборчій комісії не надавав. Оскільки автобіографія кандидата у народні депутати України, крім інформації, що міститься в біографічних відомостях, включає інші відомості, а саме: про трудову діяльність, громадську роботу (у тому числі на виборних посадах), склад сім’ї, адресу місця проживання, контактний номер телефону, вони не можуть бути оприлюднені Центральною виборчою комісією.

    Із запиту на інформацію також не вбачається підстав для поширення автобіографії вказаного кандидата у народні депутати України за відсутності його згоди в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини або за рішенням суду для реалізації та захисту прав і законних інтересів запитувача інформації.

    З огляду на зазначені обставини Центральна виборча комісія як розпорядник інформації не має права поширювати автобіографію кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 223 Гримчака Ю. В., подану ним для реєстрації, та вбачає підстави для відмови в задоволенні у цій частині запиту відповідно до пункту 2 частини першої статті 22 Закону України ( 2939-17 ) "Про доступ до публічної інформації".

    Разом з тим, на виконання пункту 4 частини четвертої вказаної статті ( 2939-17 ) Центральна виборча комісія зазначає, що відмову в задоволенні запиту на інформацію може бути оскаржено запитувачем у порядку, передбаченому статтею 23 Закону України( 2939-17 ) "Про доступ до публічної інформації".

    Водночас, згідно з частиною третьою статті 55( 4061-17 ), частиною першою статті 65 Закону( 4061-17 ) Центральна виборча комісія вважає за можливе надати запитувачу інформації копію передвиборної програми кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 223 Гримчака Ю. В.

    Враховуючи викладене, відповідно до частини першої статті 1( 2939-17 ), статей 6( 2939-17 ), 7( 2939-17 ), пункту 2 частини першої статті 22 Закону України ( 2939-17 ) "Про доступ до публічної інформації", керуючись пунктом 2 статті 3( 1932-15 ), статтями 11-13 Закону України( 1932-15 ) "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

    1. Відмовити кандидату у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 223 Гримчаку Юрію Миколайовичу в задоволенні його запиту на інформацію щодо надання копії автобіографії кандидата у народні депутати України в цьому ж окрузі Гримчака Юрія Володимировича, поданої ним для реєстрації.

    2. Надати Гримчаку Ю. М. біографічні відомості кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 223 Гримчака Ю. В. та копію його передвиборної програми.

    3. Копію цієї постанови надіслати Гримчаку Ю. М.

    4. Цю постанову оприлюднити на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

    Голова Центральної виборчої комісії

    М. ОХЕНДОВСЬКИЙ

    Юридичний портал Справедливість

    Экс-первый заместитель главы Администрации Президента .

    Экс-первый заместитель главы Администрации Президента А.Портнов объявлен в розыск Министерство внутренних дел объявило в розыск бывшего первого заместителя главы Администрации Президента Андрея Портнова. Об этом сообщается на сайте Министерства внутренних дел в разделе «лица, ...

    В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича

    В ГПУ допросили экс-министра юстиции А.Лавриновича В Генеральной прокуратуре провели допрос бывшего министра юстиции Александра Лавриновича в производстве о злоупотреблении служебным положением во время расходования государственных денег в сумме ...

    До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде ...

    До уваги водіїв! У центрі Києва на Новий рік буде перекрито рух транспорту Державтоінспекція інформує, що з метою попередження правопорушень та забезпечення охорони громадського порядку в місцях проведення святкових заходів у період з 18:00 31 грудня 2014 року до 06:30 ...

    Ещё материал по теме: